Wie Is ‘De Ander’?

laitman_622_01Vraag: Wat bedoelen Kabbalisten met het concept ‘de ander’? Wordt hiermee iedereen bedoeld of is het een speciale groep mensen? U zegt dat liefde de vervulling is van de verlangens van anderen, maar zijn er eigenlijk niet heel verschillende verlangens?

Antwoord: Als een mens het Hoge Systeem gaat voelen, gaat hij begrijpen hoezeer hij ervoor verantwoordelijk is om de juiste verhouding met mensen te hebben. Als ik tegen je zou zeggen dat ‘de ander’ iedereen is, zou je me vragen: “Betekent dit dat ik de vijand moet omarmen, degene die mij haat?” Het is heel moeilijk om dit volgens de gangbare waarneming uit te leggen.

De Wijsheid van Kabbalah brengt een mens in de eerste plaats naar de studie, de ontdekking van het Hoge Systeem. Van hieruit wordt het hem duidelijk wie ‘de ander’ is, wie nabij is en wie op een afstand, wat liefde en wat haat is. Anders zou hij helemaal niets kunnen begrijpen.

Dus al mijn uitleg is er uitsluitend op gericht om het een mens mogelijk te maken om zich op de juiste manier te verhouden tot de Wijsheid van Kabbalah en systematisch in de juiste groep te gaan leren. Op deze manier nodigt de mens het Hoge Licht voor zichzelf uit, stimuleert hij dat en zal dat Licht hem corrigeren en zijn ogen openen. Zo zal hij een Kabbalist worden.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/27/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: