Religie In De Spiegel Van Kabbalah

Laitman_109

Onderzoek (wired.co.uk): “Samenwerking is een essentiële component van de menselijke interactie en ook, volgens het nieuwe onderzoek van de Universiteit van Brits Columbia, de verspreiding van een beschaving. Niet vanwege altruïstische redenen, hoewel de behoefte terug te brengen zou zijn naar angst voor een wrekende god.”

“In een studie die door Nature is gepubliceerd, wordt beschreven dat een team van de universiteit heeft geconcludeerd dat het niet ging om geloof in een goddelijke beloning waardoor samenwerking wordt bevorderd, maar om vrees voor straf.”

“Samenwerking tussen grote groepen vreemdelingen in uitdijende samenlevingen vereisten een gemeenschappelijk geloof in moralistische goden,“ zei Benjamin Purzycki die het onderzoek heeft geleid.”

“Gelovigen waren ervan overtuigd dat deze goden gedachten konden lezen, goed en kwaad gedrag gade sloegen en hen volgens dat gedrag straften of beloonden, zo vermeldt de studie. Gemeenschappelijke geloofsovertuigingen met betrekking tot deze goden legden de basis voor handelsnetwerken, economieën en instituten zoals regeringen en gerechtelijke diensten.”

Mijn Commentaar: Religies vormen een soort club, een leefstijl. De mensheid heeft dergelijke kaders nodig voor haar ontwikkeling, totdat zij op een punt komt dat zij beseft dat zij niet in staat is om sociale problemen op te lossen vanwege wederzijdse haat en afwijzing. Uiteindelijk zijn religies van nature egoïstisch, evenals de menselijke maatschappij waarin zij zijn ontstaan en zich, tot aan de dag van vandaag, ontwikkelen.

In ieder geval is het noodzakelijk dat de massa de Wijsheid van Kabbalah ontdekt en de noodzaak voelt om deze Wijsheid te verspreiden. Hoewel, zoals Baal HaSulam schrijft, iedereen bij zijn geloof kan blijven. Dit is zo omdat Kabbalah alleen de eigenschappen van geven en liefde voor anderen onthult. Religie vult de behoefte van een mens naar de ’niche van het onbekende’.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed