New Life 549 – De Verbinding Tussen Het Volk Israël en de Staat Israël

New Life 549 – De Verbinding Tussen Het Volk Israël en de Staat Israël

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Yael Leshed-Harel

Samenvatting

Abraham verzamelde mensen rondom de eigenschap Hesed en liefde voor anderen, hij realiseerde zich dat de fysieke locatie voor hen in het land Israël lag.

Het fysieke land Israël heeft een spirituele oorsprong. Overal op aarde waar mensen zich vestigen, nemen zij geleidelijk de vorm aan van de geografische plek.

De Staat Israël kon nergens anders bestaan dan in het land Israël.

Wij kunnen onszelf niet beschouwen als het volk Israël. Het volk Israël bestaat uit een groep mensen die verenigd zijn in één lichaam. Ons leven hier in Israël geeft ons de mogelijkheid om het volk Israël te bouwen, om liefde te bouwen boven al onze onderlinge verschillen uit.

Israël moet gevormd worden tot één lichaam dat door wijze mensen wordt bestuurd, mensen die het hele volk naar eenheid zullen leiden. Wij zijn hier in het verleden gekomen, gevlucht uit ellende en problemen in de diaspora, naar een Joodse veilige haven, we moeten samen één volk worden!

Het toekomstige Israël is een staat waarin iedereen met elkaar omgaat zoals met zijn familie en we allemaal in harmonie met elkaar leven.

From KabTV’s “New Life #549 – The Connection Between The Nation Of Israel And The State Of Israel,” 4/9/15

icon for podpress Video: Play Now | Download icon for podpress Audio: Play Now | Download

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: