Mythen Over Kabbalah Uit De Weg Ruimen, Deel 3

Laitman_137Seculiere mensen en Kabbalah

Vraag: Waarom is men van mening dat iemand alleen maar Kabbalah kan studeren nadat hij meesterschap heeft bereikt in de Torah en de Talmud?

Antwoord: De grote Kabbalist de ARI (Rabbi Yitzchak Luria) en zijn leerling Haim Vital leggen in hun boeken uit dat men alle boeken van de Torah en de Talmud moet bestuderen, maar pas nadat men de Schepper heeft onthuld. Na deze onthulling kan een mens zich vervullen met het Licht door middel van het bestuderen van de Talmud.

Zelfs voor de vernietiging van de Tempel bestudeerden mensen de Talmud met als doel de Schepper te onthullen. De gehele Torah spreekt over het gebod van naastenliefde. Als een mens anderen gaat liefhebben, voelt hij en bevat hij innerlijk de gehele spirituele wereld die buiten zijn ego bestaat.

Als hij de eigenschap van geven verkrijgt, gaat hij de Talmud bestuderen en neemt hij alles wat daarin geschreven staat op de juiste wijze waar. Met andere woorden: hij ziet dat er over spirituele concepten gesproken wordt en niet zozeer over wat daar in de fysieke wereld uit voortvloeit.

Dus iedereen die er een verlangen naar heeft, kan Kabbalah studeren en dat kan voordat men bekwaam is geworden in de Gemara, de Mishna en de Torah. Hieraan kan ik toevoegen dat ik veertig studenten uit Tel Aviv naar mijn leraar Rabash heb gebracht. Zij waren volkomen seculier. Ik vermoed dat de meesten van hen zelfs de Torah niet kenden vanuit het leerplan op school. Maar Rabash accepteerde hen en zij begonnen meteen Kabbalah te studeren.

Kabbalah studie werd verboden omdat de Joden in ballingschap terecht waren gekomen, in die tijd werd verwacht dat zij zich niet met Kabbalah bezig hielden. We moesten wachten tot aan het einde van de ballingschap, aan het einde van de 20e eeuw, ongeveer 20 jaar geleden.

Vanaf die tijd staat Kabbalah open voor iedereen. Zoals Baal HaSulam schreef: de periode van ballingschap eindigde in 1995. Vanaf dat moment is deze Wijsheid voor iedereen beschikbaar.

Vraag: Sommige mensen denken dat de ballingschap ten einde was bij de oprichting van de Staat Israël.

Antwoord: Ik geef de definitie zoals deze door de Wijsheid van Kabbalah gegeven wordt.

From the Israeli Radio Program 103FM 2/28/16

 

One Comment

  1. where does the creator come from

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed