Een 94-Jarige Oude Nazi Berecht In Duitsland

Laitman_182_02Vraag: In Duitsland is het proces tegen een 94-jarige nazi-misdadiger begonnen die bewaker van het concentratiekamp Auschwitz was. Hij wordt beschuldigd van de moord op 170.000 Joden. Het proces trok veel belangstelling en werd van het gerechtsgebouw naar de Kamer van Koophandel van de stad Detmold verplaatst. Wat is uw mening over dit gebeuren?

Antwoord: In de oorlogsjaren was ik nog een klein kind, ik ben opgegroeid in de schaduw van wat er toen plaatsvond. Hoewel ik de ervaring van de gebeurtenissen van de oorlog persoonlijk niet heb meegemaakt, hoorde, zag en voelde ik alles omdat de verschrikkingen van de oorlog een grote stempel drukten op alle nabestaanden.

Enerzijds was het verschrikkelijk! Anderzijds begreep ik – toen ik met de studie van de Wijsheid van Kabbalah begon – dat dit alles is gebeurd omdat de joden hun opdracht niet hadden vervuld in de wereld. Met andere woorden: we zouden kunnen zeggen dat latent in de natuur aanwezig is, dat het noodzakelijk is dat de joden zich verenigen en dat zij een voorbeeld moeten zijn voor de hele wereld, zodat onze wereld getransformeerd wordt tot de Hoge Wereld. De mensheid zal tot het hoogste niveau stijgen en zal goedheid en liefde laten zien aan de wereld. Dit kan alleen door het joodse volk, in hen is de methode van eenheid en liefde ingebed, de ‘Wijsheid van Kabbalah’ genaamd.

Toen ik dit begon te bestuderen, zag ik dat de naties van de wereld geen keuzevrijheid hebben, daardoor ontstaat er Jodenhaat. Hoewel het er extern op lijkt dat zij ons haten, begrijp ik vanuit een innerlijke blik op hun aard dat ze slaven zijn en ertoe worden gedwongen. De haat die door hen gevoeld wordt, verschijnt van nature omdat het volk Israël de natuur niet vervuld met goede verbindingen en de liefde die zij kunnen bereiken.

Helaas begrijpen de joden hun opdracht niet, ze begrijpen niet dat ze aan het werk kunnen gaan hiermee en de hele wereld en zichzelf kunnen transformeren om geluk te bereiken. Ze blijven onverschillig en ik zou haast zeggen dat ze zelfs tegen de methode gericht zijn die hen en de mensheid zal bevrijden van het egoïstische kwaad.

Als leider van de enige organisatie in de wereld die betrokken is bij de studie, de verspreiding en de promotie van de Wijsheid van Kabbalah met als doel de correctie van de joden, kan ik zeggen dat we steeds weer hun gebrek aan verlangen ervaren – vooral onder de religieuze joden in Israël en in alle naties – om de Wijsheid van Kabbalah te begrijpen en te accepteren in het kader van het Jodendom. Ik vind het een ongunstige zaak, omdat we als gevolg hiervan in de volgende Holocaust terecht kunnen komen.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 2/12/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed