De Werkweek In Israël Verkorten

laitman_559Vraag: Onlangs heeft de Knesset in Israël een wetsvoorstel besproken van Dov Hanin (lid van de Knesset) om de werkweek van 45 uur naar 35 uur te verkorten. Hij denkt dat dit zal helpen om de vrije tijdsbesteding en de cultuur te verbeteren en dat het tevens de werkloosheid zal terugdringen. Is dit naar uw mening een goede ontwikkeling?

Antwoord: Ik weet niet of het zal worden aanvaard, hoewel velen zeggen dat het noodzakelijk is om een ​​extra vrije dag in te voeren. Het is zelfs onhandig dat wij geen extra vrije dag hebben omdat dit op de hele wereld bestaat, behalve in Israël. Bovendien is in Israël die ene vrije dag een religieuze dag en de helft van de bevolking houdt zich eraan, voor hen bestaat er in feite geen “vrije” dag in de directe zin van het woord.

Het zou voor ons praktisch zijn om van de zondag een vrije dag te maken en voor zover het nu lijkt, heeft de vrijdag de voorkeur van onze buren. Het is dus mogelijk om er een ​​vloeiende kalender van te maken, van zondag tot en met vrijdag, ieder naar eigen keuze. Het belangrijkste is dat mensen twee dagen vrij hebben.

Ik ben er een voorstander van dat er twee vrije dagen komen omdat ik weet dat veel van mijn religieuze vrienden en kennissen geen vrije dag kunnen nemen om familieleden te bezoeken die ver weg wonen, en dat soort dingen. Dit betekent dat het noodzakelijk is om de voorwaarden voor een vrije dag dichter bij de omstandigheden van ons huidige leven te brengen.

Commentaar: Maar anderzijds is te veel vrije tijd toch ook niet zo goed.

Antwoord: Waarom niet? Het is alleen nodig om te weten hoe je mensen bezig kunt houden. Het zou mogelijk zijn om volksuniversiteiten te creëren, picknicks in parken te organiseren of om allerlei kleine bedrijfjes op te richten voor ontspanning. Er zouden meer mogelijkheden voor mensen ontstaan om uit te gaan, om te gaan winkelen en dat soort dingen. Ik denk dat het beter zou zijn. Dan zouden mensen kunnen voelen dat ze vrij zijn, dat ze in een normale natie leven en niet in een gesloten religieuze natie.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 2/7/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed