De Stijging Van De Goudprijs

laitman_565_01Vraag: Er is een enorme vraag naar goud in de wereld. Niemand heeft meer vertrouwen in waardebonnen en bankbiljetten. Waarom gebeurt dit?

Antwoord: De economie beweegt zich in een nieuwe richting en dwingt ons ook in die richting. Fabrieken produceren onnodige producten en mensen worden betaald voor onnodig werk. Er is geen motivatie voor de handel, de tarieven van de banken zijn volstrekt onrealistisch. Het oude tijdperk is voorbij. Het heeft 500 jaar geduurd en volgens de wet van de dialectische ontwikkeling functioneert het niet meer.

Er zijn kasequivalenten als goud, zilver, edelmetalen en diamanten. Stel dat je ze koopt, wat dan? Goud kan worden gebruikt als equivalentwaar voor geld als er orde is in de wereld. Maar als er geen orde is en er ook geen orde zal komen, helpt er niets. Het zou kunnen zijn dat een gelukkig mens degene zal zijn die van zijn eigen tuin leeft en aan geen enkele vorm van metaal behoefte heeft.

Vraag: Waar leidt deze economie ons heen?

Antwoord: Naar het begrip dat we niet in ons animale lichaam hoeven te leven, maar in een spiritueel lichaam en dat het minimum dat heilzaam en goed is voor het fysieke lichaam voldoende is.

Vraag: Betekent dit dat het animale lichaam leeft om te transformeren in een geestelijk lichaam?

Antwoord: Zeker, de Natuur zal ons in elk geval – op een goede manier of op een slechte manier – hiertoe brengen. We hebben onze materiële ontwikkeling uitgeput, nu moeten we gaan doordringen in de volgende sfeer: het niveau van het supra-materiële bestaan, de Wijsheid van Kabbalah spreekt hierover

Opmerking: Maar dit wordt niet echt begrepen door de gewone man.

Antwoord: Het wordt niet begrepen omdat de gewone man er absoluut geen contact mee heeft. De Wijsheid van Kabbalah brengt een mens naar zijn volgende niveau van ontwikkeling door aan hem uit te leggen wat er moet gebeuren. Deze Wijsheid helpt hem om langzaamaan te stijgen. We kunnen nergens heen om te ontsnappen, dit is de dialectiek, dit is opgenomen in het programma van de Natuur en we moeten leren om hiervoor alles snel voor te bereiden.

Het volgende niveau wordt bereikt door alles in onze wereld op te geven, met uitzondering van de rationele en logische dingen die nodig zijn voor een minimaal bestaan, al onze inspanningen moeten worden omgedraaid in de richting van een spirituele stijging, dit wordt bereikt door middel van een goede verbinding tussen mensen die een groot verlangen hebben naar: “Je zult je naaste liefhebben als jezelf “, Vajikra 19:18 (Leviticus). Om het komende niveau te bereiken, beginnen we vanuit deze staat.

De mensheid bevindt zich in een heel interessante periode van ontwikkeling. Ik ben erg blij dat we deze tijd hebben bereikt en ik hoop dat er nog veel scherpe en effectieve prikkels voor ons liggen die de mensheid zullen aansporen tot een continue ontwikkeling.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 2/18/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: