De Engel Des Doods Van De Palestijnse Staat

laitman_927In het Nieuws (polosa.co.il): “Vorige week, kwam er een einde aan het concept dat een oplossing moest brengen in het Israëlisch-Palestijnse conflict, namelijk door het land Israël in twee onafhankelijke nationale staten te verdelen. Met andere woorden, vorige week ging het idee om een Palestijnse staat in Judea en Samaria te creëren ter ziele. De dood van dit concept werd bijna terloops aangekondigd, als iets vanzelfsprekends. Het werd niet door Netanyahu, Abbas, en zelfs niet door Barack Obama aangekondigd. Het werd aangekondigd door de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die in Berlijn een ontmoeting had met premier Benjamin Netanyahu.”

“Na de ontmoeting zei Merkel: “Het is nu niet het juiste moment om aan de oprichting van een Palestijnse staat te werken.” Begrijpt u het? Nu is niet het juiste moment. Al bijna vijf decennia lang heeft Europa ertoe opgeroepen, erop aangedrongen, en maar één ding geëist: de Israëlische terugtrekking uit Judea en Samaria en de oprichting van een Palestijnse staat daar. En plotseling ‘is het nu niet de tijd’ ….”

Mijn Commentaar: Merkel heeft haar fout al begrepen toen de EU werd opgericht, maar het is onmogelijk om de Europese houding te veranderen en hen te laten beseffen dat dit idee niet zal werken zonder dat zij eerst hun psychologische houding veranderen en zonder hen eerst her op te voeden in de geest van eenheid, verbinding, en zelfs broederschap en liefde. Om een ​​alliantie te vormen – of minimaal een vorm van samenleven met de buurlanden – moeten alle betrokken partijen instemmen zonder enige druk van buitenaf. Pas na enige tijd van her-educatie kunnen de twee nieuwe staten gezamenlijk worden opgebouwd.

Kabbalah kan hierbij helpen. Trouwens, wij moeten ook de Joden heropvoeden in de geest van eenheid, niet minder maar zelfs nog meer dan de Arabieren! Dit komt niet voort uit het beleid van de EU, maar uit het Doel van de schepping en het verlangen van de Schepper naar de beide volkeren.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed