De Bedoeling Van De Schepper

Vraag: Hoe moet een mens zich op de juiste wijze verhouden tot wat er met hem gebeurt?

Antwoord: Hierover wordt gesproken in het belangrijkste artikel over het spirituele werk van de mens: “There is None Else Beside Him” (Er is Geen Ander dan Hij). Vanaf het begin van de ochtend moet je jezelf constant richten op het gevoel dat je je in een wereld bevindt, waarin de Ene en enige Kracht en Wil waardoor deze wereld gebouwd en bestuurd wordt, de Schepper is.

Bij alles wat je in je opneemt en ondanks alles wat er met je kan gebeuren, moet je niets anders doen dan je intentie en je verlangen versterken in het bewustzijn dat alles wat er met mensen gebeurt en wat zich om hen heen bevindt, evenals alles wat er met jou gebeurt, zo bedoeld is door de Schepper. Hij is de Eerste en na Hem zijn er alle eigenschappen en kenmerken van onze wereld die je beïnvloeden en met je werken.

Je moet jezelf constant onderzoeken, daarin niet verslappen en je aandacht niet afleiden van je innerlijke intentie dat alles wat er in en om je heen gebeurt, uitsluitend afkomstig is van de Ene Hoge Kracht. En ondanks innerlijke en uiterlijke veranderingen, is de reden van alles wat er gebeurt en zal gebeuren, dat ik mijn houding ten opzichte van de Schepper als de enige Oorzaak van alles, niet zal veranderen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed