New Life 513 – Over Het Lichtschijnsel En Het Bereiken Van Spiritualiteit

New Life #513 – Over Het Lichtschijnsel En Het Bereiken Van Spiritualiteit

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi and Nitzah Mazoz

 Samenvatting

Een mens die volgens de methode van Kabbalah werkt, bereikt op een bepaald punt het Schijnsel van het Licht.

Hij voelt dat de wereld vervuld is met een goede Kracht, met Liefde en Verbinding. Gelijkend op een wolk die op de aarde neerdaalt. Dan gaat dit weer voorbij, hij gaat verder met zijn werk. Zijn definities van wat wordt beschouwd als een opstijging en een neerdaling veranderen.

Hij wil een beter mens worden. Een aantal jaren lang zijn alle fundamentele data in hem gecorrigeerd, dan gaat hij het permanente Lichtschijnsel binnen.

Al het kwaad dat wij in de wereld zien, nemen we waar omdat onze eigenschappen gebroken zijn. Als we het ego corrigeren, zien we goedheid. Iedereen die in de geschiedenis het Licht heeft ontdekt, heeft het verlangen gevonden om anderen lief te hebben.

Rav heeft niet voor de Wijsheid van Kabbalah gekozen omdat hij een jood is, maar omdat dit een wetenschappelijke methode is die voor iedereen geschikt is. In Kabbalah bestaan er geen fysieke oefeningen, er is wel een dagelijkse oefening die bestaat uit het bestuderen van de Bronnen en het werk in een groep waarmee we ons verbinden.

Een mens die het Licht ontdekt, ziet dat iedereen zich erin bevindt, maar dan onbewust. Het is de taak van de mens om iedereen te helpen om de kracht van Goedheid, Liefde en Verbinding te ervaren.
From KabTV’s “New Life #513 – Regarding Illumination And Spiritual Attainment,” 1/29/16

icon for podpress Video: Play Now | Download
icon for podpress Audio: Play Now | Download

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed