Over Mannen En Vrouwen In De Spirituele Wereld

Laitman_632_2Vraag: Hoe verhoudt de Wijsheid van Kabbalah zich tot mannen en vrouwen? Afhankelijk van geslacht, denkwijze, of nog iets anders?

Antwoord: Met betrekking tot het Hoge Licht behoren zowel mannen als vrouwen tot het vrouwelijke ontvangende deel. In de spirituele wereld is het mannelijke (de man) degene die ontvangt om te geven. Geven is het mannelijke deel omdat we ons vrouwelijke deel veranderen in een mannelijk deel en het vrouwelijke deel blijft ontvangen. Als resultaat van spirituele ontwikkeling wordt er een kracht gecreëerd die weerstand biedt aan het ego, deze kracht noemen we een Masach (scherm). Dan bevindt de weerstand zich in de mannelijke of in de vrouwelijke vorm, onafhankelijk van het geslacht waartoe men behoort.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed