Korte Kabbalah Tips 12/13/15

laitman_281_02Vraag: Als ik de Machsom (barrière) over ben gegaan, wat gebeurt er dan met mijn ziel na de dood van mijn fysieke lichaam? Zal mijn ziel weer reïncarneren?

Antwoord: Jazeker, de ziel reïncarneert totdat zij door alle 125 niveaus van ontwikkeling is heen gegaan en haar Bron bereikt.

Vraag: Als de Wijsheid van Kabbalah geen religie is, waarom wordt er dan over het vervullen van de Mitzvot (Geboden) gesproken?

Antwoord: De 613 Mitzvot zijn 613 egoïstische verlangens die in ons aanwezig zijn en die we moeten corrigeren door ze te veranderen in altruïstische verlangens. De correctie van deze verlangens wordt het vervullen van de Mitzvot genoemd.

Vraag: Is het mogelijk om de Hoge Kracht te zien en met andere krachten te vergelijken?

Antwoord: Het is onmogelijk om de Hoge Kracht te zien, je kunt deze Kracht echter alleen innerlijk voelen als je aan alle verplichtingen voor spirituele ontwikkeling voldoet. Je activeert de krachten en je handelt naar de hulp die je ontvangt.

Vraag: Wat bedoelt u met egoïsme?

Antwoord: Egoïsme is weerstand tegen eenheid.

Vraag: Is het mogelijk om gebruik te maken van deze wereld bij spiritueel werk?

Antwoord: Absoluut, door in deze wereld te werken en te leven en tegelijkertijd via de spirituele niveaus omhoog te stijgen, gebruiken we deze wereld op de correcte manier.

Vraag: Ik heb geen mogelijkheid om me bij een fysieke of een virtuele groep aan te sluiten. Kan ik als individu verder komen?

Antwoord: Nee, je moet minstens virtuele partners voor jezelf zoeken.

Vraag: U hebt vaak gezegd dat de mensheid de maximale ontwikkeling van het ego en de diepste spirituele val nog niet bereikt heeft. Hoeveel ernstiger kan de situatie nog worden?

Antwoord: Voelt de gehele mensheid de spirituele val? De meeste mensen zullen tegen je zeggen dat er niets aan de hand is en dat alles normaal is, maar de mensen die ontwaken en zich in een spirituele opgang bevinden, moeten het verlangen hebben om op te stijgen, op deze manier zullen zij de gehele wereld met zich mee trekken.

Vraag: Kan een beperkt aantal mensen die spiritueel ontwaken de wereld veranderen?

Antwoord: Ja, want in de spirituele wereld is kwaliteit meer waard dan kwantiteit. Als een beperkt aantal mensen een eenheid van kwaliteit bereiken, zullen zij de gehele wereld kunnen beïnvloeden.

Vraag: Waarom krijg ik steeds tegenslagen?

Antwoord: Om er bovenuit te stijgen. Je krijgt tegenslagen en dankzij deze tegenslagen rijs je naar een hoger niveau van ontwikkeling.

Vraag: Kan ik, om de kracht van geven te verkrijgen, proberen om bijvoorbeeld één te worden met bomen in plaats van met mensen?

Antwoord: Nee, dat is onmogelijk. Je moet je verbinden met schepselen die zich op hetzelfde niveau van ontwikkeling bevinden als jij – mensen die net zo zijn als jij: lomp, egoïstisch, geblokkeerd, mensen die zich eigenlijk niet willen ontwikkelen – en juist door elkaar te pushen en elkaar te helpen om op een hoger niveau te komen, zal het je lukken om naar spiritualiteit op te stijgen.

Vraag: Hoe kan ik weten of ik eraan toe ben om de Wijsheid van Kabbalah te bestuderen?

Antwoord: Dat hangt uitsluitend van je verlangen af. Als je blijft verlangen naar het Doel, ondanks allerlei problemen die zich voordoen, kom je bij de Wijsheid van Kabbalah, deze problemen worden je met opzet door Boven gegeven om je te leiden, en niets houdt je tegen. Dit betekent dat je er werkelijk aan toe bent om je in de Wijsheid van Kabbalah te verdiepen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/13/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed