Hoe Een Spiritueel Niveau Voelt

laitman_250Vraag: Hoe voelt het eerste spirituele niveau?

Antwoord: We voelen het eerste spirituele niveau wanneer we door middel van onze eigen inspanningen voortdurend de invloed van het Hoge Licht, dat in de verbinding tussen ons aanwezig is, opwekken.

Als een mens sterk naar eenheid verlangt, gaat hij ontdekken dat deze staat al aanwezig is, maar in de mate waarin hij ernaar hunkert, nodigt hij de invloed van deze alomvattende staat over zichzelf uit. Net zoals een geleider die zich in een magnetisch veld beweegt elektrische stroom opwekt, roepen wij door ons verlangen naar de volgende staat het verschijnen van een unieke eigenschap in ons op: Licht genaamd. Dan gaan we het volgende spirituele niveau voelen.

Spiritualiteit is buiten het fysieke menselijke lichaam aanwezig. Het lichaam vertegenwoordigt het ego in ons.

Zodra we verlangen om uit het ego te ontsnappen, nodigen we een unieke Kracht uit: het Hoge Licht, het Licht van Correctie, Ohr Makif (Omringend Licht). Het beïnvloedt ons naar de mate waarin we verlangen naar de spirituele staat. Het corrigeert, verandert en transformeert ons tot spirituele wezens, dit betekent dat het ons een gevoel geeft van ruimte buiten het lichaam. Zo werkt het.

Vraag: Wat zijn de tekenen van het voelen van spirituele niveaus?

Antwoord: Op elk spiritueel niveau voelen we een compleet nieuwe wereld, maar dit is niet de wereld die we nu in en voor ons waarnemen. Het wordt elke keer als een nieuw universum aan ons geopenbaard, een nieuw gevoel over onszelf en de mensen om ons heen. Er is een nieuw gevoel over de Schepper, we voelen ons daarin als rozijnen in deeg.

Vraag: Wat brengt mensen naar een groep die Kabbalah studeert?

Antwoord: Er bestaat geen toeval in de wereld. Een mens komt naar een groep of maakt kennis met de Wijsheid van Kabbalah omdat hij spiritueel potentieel heeft. Wanneer dit potentieel een minimaal contact met het alomvattende spirituele veld bereikt, gaat dit potentieel dit veld naar zich toetrekken, het in zich opnemen en zich steeds nauwkeuriger op het midden richten.

Onderweg ontmoet het identieke ladingen, het ziet ze in de vorm van bijzondere mensen met wie het over hetzelfde onderwerp kan spreken en samen met hen kan dit potentieel de Hoge Wereld ontdekken.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/13/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed