Heeft Een Vrouw Een Groep Nodig?

laitman_599_02Vraag: U heeft gezegd dat er van nature geen ware vriendschap tussen vrouwen kan bestaan, waarom kan dat niet?

Antwoord: Tussen mannen kan er ook geen ware vriendschap bestaan. De vriendschap die zij hebben is niets anders dan kinderlijke vriendschap. Vrouwen weten niet hoe zij bevriend kunnen zijn omdat zij individualistisch zijn, dat zien we in het dagelijks leven.

In de spirituele wereld komen zowel de mannen als de vrouwen dezelfde problemen tegen, het maakt geen verschil dat vrouwen verder afstaan van verbinding met elkaar dan mannen die zich gemakkelijker met elkaar lijken te verbinden, zo lijkt het echter op het eerste gezicht. Als vrouwen echter innerlijke verbindingen met elkaar gaan bouwen, merken zij dat het helemaal niet zo gemakkelijk is, evenmin als voor mannen. Daarom raad ik jullie aan om niet te denken dat het voor mannen gemakkelijker is om spirituele correcties te maken.

Vraag: Hebben vrouwen een groep nodig?

Antwoord: Vrouwen hebben – net zoals mannen – een groep nodig. In spiritualiteit moeten vrouwen dezelfde handelingen verrichten als de mannen: het gaat over dezelfde nabijheid en dezelfde Arvut (verantwoordelijkheid voor elkaar). In de spirituele wereld maakt het absoluut geen verschil in wat voor lichaam je zit: stel je maar voor dat je geen lichaam hebt.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/6/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed