Hawking’s Fout

laitman_600_02Opmerking: De gerenommeerde Britse natuurkundige Professor Stephen Hawking heeft ervoor gewaarschuwd dat we het risico lopen dat vooruitgang het einde betekent van de menselijke soort. Hij stelt voor om in de ruimte kolonies te bouwen waar mensen kunnen wonen.

Antwoord: De huidige wetenschappers realiseren zich dat ze in een impasse zijn terecht gekomen. Ze hebben geen oplossingen voor de problemen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd en ze blijven technologie ontwikkelen die ons van de aarde naar de sterren zal brengen, in de diepten van de natuur, meer betekent het niet.

In het verleden, dachten we dat de wetenschap ons van alle problemen zou verlossen en dat de ontwikkeling van technologie, cultuur, onderwijs en informatie het voor de mensheid mogelijk zou maken om zich boven alles te verheffen, maar we beginnen te begrijpen dat dit ons geen geluk zal brengen.

Op dit moment laat de wetenschap ons zien dat alles van de mens afhangt, van onze ontwikkeling, maar niet van onze intellectuele ontwikkeling, omdat we op een egoïstische wijze gebruik maken van ons intellect, in ons eigen voordeel en voor de slavernij van anderen, zo doen we al onze prestaties teniet. Vijftig jaar geleden konden we ons niet voorstellen dat we in deze situatie terecht zouden komen.

In de jaren 60 van de 20e eeuw kwam de ruimtevaart op en ontstond de Amerikaanse droom: iedereen zou  een eigen huis, een auto, werk, sociale uitkeringen, enz. krijgen. En wat gebeurt er vandaag de dag? De middenklasse wordt vernietigd, in feite bestaat deze niet eens meer, studenten in gezinnen met een gemiddeld inkomen worden gedwongen in deeltijd te werken om hun studie te kunnen betalen.

Het ego heeft zich zodanig ontwikkeld dat één procent van de wereldbevolking de meeste rijkdom in bezit heeft terwijl de resterende 99 procent van de lagere klasse achterblijft en geen mogelijkheid heeft om zich te ontwikkelen. Zij leven ​​alleen van de kruimels die nodig zijn om te overleven en zo komen ze tegemoet aan de behoeften van het hoogste percentage.

Vraag: Zullen wetenschappers er naar uw mening in slagen om in de toekomst door te breken naar een nieuwe manier van denken?

Antwoord: De toekomst is niet afhankelijk van wetenschappers, maar van een verandering in de psychologische waarneming van de mens. Tegenwoordig heeft de mensheid geen kracht om deze verandering door te voeren omdat de wereld alleen vanuit egoïstische principes wordt aangestuurd.

Dit is op alle niveaus van ontwikkeling in de natuur duidelijk: op het animale, het vegetatieve en zelfs het minerale niveau, dit geldt des te meer voor de mens die door de wetenschap en de technologie geholpen wordt om van dit alles op een egoïstische manier gebruik te maken, alleen ten gunste van eigen gewin.

Vraag: Dan dient de ultieme vraag zich aan: Wat kunnen we er aan doen?

Antwoord: Dit is geen een ultieme vraag. We worden nu met deze vraag geconfronteerd omdat zij opstijgt uit de diepte van de wanhoop van een vermoeide, teleurgestelde mensheid die het vermogen mist om ook maar iets te doen.

Het antwoord is Kabbalah, we zijn verplicht om deze Wijsheid aan ieder mens door te geven. Dat is onze taak. Help ons hiermee! Ik weet zeker dat we erin zullen slagen.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 1/20/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed