De Toekomst Van Het Toerisme

laitman_441Opmerking: In oktober hebben maar 290.000 toeristen een bezoek aan Israël gebracht, dat betekent een drastische daling ten opzichte van de voorgaande jaren. Er wordt ook gemeld dat de huidige golf van terrorisme niet alleen het ‘gewone’ toerisme afremt, maar ook het medisch toerisme dat sterk ontwikkeld is in Israël.

Antwoord: Het is een feit dat het zogeheten medisch toerisme in Israël voornamelijk afkomstig was uit Rusland en de Russisch sprekende regio’s. Hun economische situatie is nu veel moeilijker.

Dus ik denk dat het probleem niet is ontstaan door de vraag of het hier veilig is of niet, Israël is een stuk veiliger dan andere regio’s.

De medische zorg in West-Europa is sterk ontwikkeld, daarom komen er maar heel weinig mensen naar Israël voor een medische behandeling. Het is interessant dat bewoners van de naburige Arabische landen voor een medische behandeling naar Israël komen, waaronder familieleden van Hamas – leiders, al geven ze er vooral geen ruchtbaarheid aan. Politiek en zaken zijn altijd belangrijker.

De situatie in de wereld verslechtert eenvoudigweg. Er zijn meer problemen: ziekten, armoede en overbevolking nemen toe, er stapelt zich steeds meer op. Overal merkt men het: in kunst en cultuur en op het internet dat steeds oppervlakkiger wordt. Voorheen was het internet de top maar tegenwoordig is dat niet meer zo.

De wereld verliest geleidelijk aan haar glans. Dit is echter een natuurlijk verschijnsel, want we moeten naar het volgende niveau stijgen, dit is nog niet gebeurd. Het huidige niveau is al achterhaald, het is uitgeput.

Als we niet vrijwillig veranderen, zullen problemen en beproevingen ons ertoe dwingen om onze wereld te gaan veranderen in een meer universeel verbonden wereld, een wereld waarin we op de natuur lijken, een wereld waarin we van meer verheven waarden willen genieten in plaats van te genieten van oppervlakkige materiële genoegens.

Twintig, dertig, veertig jaar geleden heb ik in West Europa en over de hele wereld toeristen gezien. Zelfs tien jaar geleden waren deze mensen nog vrolijk aan het reizen, ze maakten wandeltochten en bezochten allerlei toeristische attracties.

Tegenwoordig is dat echter verleden tijd. Het toerisme heeft zichzelf uitgeput en is achterhaald. Jongeren hebben er geen behoefte aan, ze zien alles al op internet, ze zijn niet geïnteresseerd in kastelen en kathedralen. Het toerisme is bedaagd geworden. Als er al toeristen zijn, zijn het voornamelijk ouderen. De oudere generatie sterft langzamerhand uit en jonge paren hebben geen belangstelling.

Vraag: Wat zal er dan van het toerisme terechtkomen ?

Antwoord: Het zal verdwijnen. Mensen hebben behoefte aan verandering, als ze veranderen, betekent het dat het verleden smakeloos is geworden. Je kunt ze geld geven maar ze zullen het niet uitgeven aan reizen. Dus alle luxe hotels, toeristische attracties, vliegtuigen en alles wat betrekking heeft op toerisme zal geleidelijk aan verdwijnen. We kunnen het Ministerie van Toerisme zonder enig probleem opheffen.

Vraag: Wat kunt u zeggen over uitstapjes en reizen naar spirituele werelden?

Antwoord: Daar zal voldoende vraag naar zijn! Neem contact op met onze gidsen, wij organiseren dergelijke reizen.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 12/29/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed