Waarom Heeft De Wereld De Wijsheid Van Kabbalah Nodig?

 Vraag: Waarom doceert u de Wijsheid van Kabbalah. Wat geeft het u?

Antwoord: Ik voer een opdracht uit, dit is mijn taak. Ik geef les in de Wijsheid van Kabbalah aan mensen over de hele wereld die naar mij luisteren, bekend zijn met de Kabbalistische bronnen en hun levens niet tevergeefs voorbij willen laten gaan. Zij beseffen dat deze eeuwenoude wetenschap, die bijna 6000 jaar oud is, vertelt over de fundamenten van onze wereld en over de manier waarop we de Hogere Wereld kunnen gaan ervaren gedurende ons aardse leven in hier en nu.

Ik geloof dat deze wijsheid van cruciaal belang is voor de mensheid en dat de bron van al het lijden bestaat uit het feit dat wij niet weten wat de betekenis van ons bestaan is. Mensen zouden hier allereerst achter moeten komen om zich te verzekeren van een prettiger bestaan voor zichzelf en een betere toekomst voor hun kinderen. Dit is in het bijzonder het geval als een mens de mogelijkheid heeft om zowel in onze wereld te leven als in de Hogere Wereld, die eeuwig en volledig is.

Door Kabbalah te doceren bied ik mensen een kans om te ontkomen aan al het leed, en ik ben er heel blij mee dat ik dit mag doen.

Tegelijkertijd vervult het mij met veel leed als ik zie hoezeer de wereld lijdt en wat er iedere dag in de wereld gebeurt. Hoe verder ontwikkeld een mens immers is, hoe inzichtelijker het voor hem is dat de wereld anders kan zijn, een wereld waarin mensen samen met elkaar genieten in vreugde in plaats van elkaar te vernietigen. Dit wordt door mij ervaren als een verschrikkelijk persoonlijk lijden.

Daarom moet er iets gedaan worden waardoor een ieder in de wereld in staat is om een verandering te bewerkstelligen door middel van zijn of haar eigen correctie.

From the Kabbalah Lesson in Russian 11/1/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: