Vecht Niet Met Jezelf

Laitman_524_01Vraag: Wat betekent het om naar een hogere natuur te streven? Het is mogelijk om dit met het verstand te begrijpen, maar wat moeten we dan met het ego doen?

Antwoord: Het is niet noodzakelijk om iets met het ego te doen. We moeten niet vechten met het ego, maar altruïsme ontwikkelen. Dit doen we door de Hogere, positieve Kracht naar ons toe te trekken, een Kracht die alles zal corrigeren.

Het is alleen onze taak om inspanningen te leveren om ons te verbinden met andere vrienden en de positieve Kracht op te wekken die de negatieve kracht, ons ego, in balans brengt.

Wij streven naar de Hogere Kracht door dit te doen, zoals er geschreven staat: “Ik schiep de neiging tot het kwaad en de Torah als een kruid” (Kiddushin 30b). Ik kan mezelf niet aan mijn eigen haren uit het egoïstische moeras trekken waarin ik mij bevind. Ik ben immers een totale egoïst. Hoe zou ik dan tegen mijzelf kunnen vechten?!

Alles wat ik nodig heb, is dat ik mijn ego met rust laat en me alleen nog maar bezighoud met de methode die mij leert hoe ik het Hogere Licht naar me toetrek. Op die manier zal ik mijn ware “ik” ontdekken, maar dat zou mij niet moeten bezighouden. Veel belangrijker is dat ik eraan denk om de Kracht van Correctie uit te nodigen om mij te beïnvloeden.

Vraag: Waarom heeft de Schepper dan ons lagere niveau geschapen?

Antwoord: Zodat wij kunnen leren om er bovenuit te stijgen naar hogere niveaus. Tegelijkertijd verheffen wij ons geheel onafhankelijk boven onze wereld.

From the Kabbalah Lesson in Russian 11/8/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed