Op Redelijke Wijze Naar De Nieuwe Wereld

laitman_600_02Vraag: Wat gebeurt er met de wereld als de mensheid alleen maar werkloos toeziet?

Antwoord: Als we met onze armen over elkaar gaan zitten, zal er een derde wereldoorlog uitbreken. Dit zouden weinig mensen van de wereldbevolking overleven en het kleine percentage mensen dat het zou overleven, zou zich gedwongen voelen om de methode van onderlinge correcte samenwerking te accepteren om zo een ​​staat te bereiken waarin de gehele mensheid naar een nieuw ontwikkelingsniveau kan stijgen.

We hebben alles wat ons op aarde is gegeven al uitgeput, op het minerale niveau, het vegetatieve en het animale niveau. Nu moeten we naar het niveau van Adam (de Mens) stijgen. Adam – gelijk (Domeh) aan de Hoge Kracht – is ons volgende niveau van bestaan.

We zien dat we ons in een impasse bevinden op het gebied van wetenschap, cultuur, relaties, gezin en onze onderlinge samenwerking. De wereld is tot drugs vervallen en men ervaart het bestaan als zinloos en uitzichtloos. Het huidige paradigma heeft zich uitgeput en moet worden vervangen door een nieuw.

Vraag: Zou er werkelijk een derde wereldoorlog nodig zijn om het nieuwe proces op te starten?

Antwoord: Waarom? Daarvoor is geen oorlog nodig. Een stout kind leert bijvoorbeeld door klappen, terwijl een verstandig kind begrijpt dat het beter is om alles op de beste en snelste manier te doen.

De Wijsheid van Kabbalah heeft het over deze twee mogelijkheden, want voor ons is het mogelijk om de volgende fase niet automatisch door middel van tegenslagen – waar de evolutie ons vele duizenden jaren toe heeft gedwongen – te bereiken, maar door middel van de redelijke toepassing van een eerlijk intellect.

From “The Echo of Moscow” Radio Program 11/25/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: