Nuttige Virussen

laitman_938_03Vraag: Is het niet gevaarlijk om me met andere mensen te verbinden, kunnen er ziekten en negatieve gevoelens aan mij overgedragen worden?

Antwoord: We komen in ons leven in botsing en aanraking met andere mensen en er worden in ons leven allerlei bacteriën en virussen van de één naar de ander overgedragen. Juist daardoor worden we sterker en bouwen we immuniteit op.

Dit gebeurt ook als we de methode van Eenheid toepassen. Als we gescheiden van anderen met het ego werken is het schadelijk maar als we met elkaar gaan werken en er bovenuit stijgen, ontdekken we hoe helpend dat is. Dit is ons gegeven als “hulp tegen ons”. Hieruit bestaat de methode van correctie die we moeten bestuderen.

We moeten dankbaar zijn voor ons egoïsme, want juist met de hulp daarvan beklimmen we de spirituele ladder, die uit 125 niveaus bestaat. Hoe hoger we op de ladder komen, hoe meer ons egoïsme groeit en zich ontwikkelt.

 Helpful-Viruses

Het is een wonderlijk proces waarbij de mens bemerkt dat hij egoïstischer wordt naarmate hij hoger op de spirituele ladder komt. Hierin verschilt de Wijsheid van Kabbalah van alle andere methodes, want wij maken gebruik van alle krachten van de natuur, inclusief de egoïstische kracht. Bij mijn correctie wordt er niets overgeslagen. Ik neem alle negatieve en positieve krachten in me op en breng ze in een symbiose samen, een speciale combinatie, dankzij deze samenvoeging bestijg ik de spirituele ladder.

From the Kabbalah Lesson in Russian 11/15/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: