Korte Kabbalah Tips

Laitman_025_01Vraag: Wordt de ziel genetisch overgedragen?

Antwoord: De ziel wordt aan niemand overgedragen, ze verdwijnt niet en wordt niet geboren. De ziel is een permanente component van een mens, hij hoeft haar alleen maar in zichzelf te ontdekken. Zij bestaat in een ieder van ons als een punt, als een zaaddruppel die we moeten ontwikkelen. Als zij zich ontwikkelt, ziet een mens dat hij er niets aan hoeft te doen, want zij is volmaakt en gaat volmaakt samen met zijn andere eigenschappen.

Vraag: Als ik Het Boek De Zohar bestudeer, voel ik een krachtige emotionele strijd. Verbeeld ik me dit of hebben de letters invloed op onze gevoelens?

Antwoord: Je wordt beïnvloed door wat je leert. Het verandert je, je wordt erdoor uitgeperst, het draait je in de rondte en precies op die manier verander je innerlijk. Het resultaat daarvan is dat je perceptie meer driedimensionaal wordt. Ga verder en je zult zien dat je hierdoor een flexibeler mens wordt.

Vraag: Ik was een Christen en ik heb vier jaar lang in een klooster gewoond. Het lot bracht me in contact met de Wijsheid van Kabbalah, als ik nu een klooster binnenkom, heb ik heel andere gevoelens. Het bestuderen van De Zohar heeft me dichter bij mijn ziel gebracht en me naar een groep gebracht waarin ik me kan ontwikkelen. Zou de Kabbalah studie mij naar een andere plek in het leven kunnen leiden?

Antwoord: Dat zou kunnen, maar het maakt niet uit. Je blijft je ontwikkelen en je zult dat wat aan je onthuld wordt steeds kritisch beschouwen. Probeer vanuit het volgende niveau naar jezelf te kijken, vanuit een hoger niveau, zodat je je niet blijft ontwikkelen vanuit hetzelfde niveau dat door je denken en je verlangens wordt bepaald, dan maak je geen fouten. Succes!

Vraag: Komen al onze problemen voort uit het feit dat we op het niveau van ons fysieke lichaam blijven en ons niet geleerd is hoe we een ware mens kunnen worden?

Antwoord: Ja, alle problemen die we hebben komen voort uit het feit dat we niet de juiste educatie hebben gekregen.

Vraag: Is een ziekte een teken dat iemand van het juiste pad is afgeweken?

Antwoord: Nee, een ziekte is een teken van de verkeerde verbinding met andere mensen in één systeem, waarin we elkaar beïnvloeden. We leven in een staat van Arvut (verantwoordelijkheid voor elkaar). Mijn staat is niet alleen van mezelf afhankelijk maar eveneens van alle anderen, en van de invloed die ik op iedereen heb.

Vraag: Hoe weet ik of ik de juiste keuze maak?

Antwoord: Dat kan je alleen in de groep oplossen. De juiste keuze kan alleen gemaakt worden als we sterk verlangen naar eenheid in onze groep en we zo de wereld willen beïnvloeden.

Vraag: Hoe moet ik me gedragen ten opzichte van mensen om me heen die me naar een lager niveau trekken? Moet ik geen aandacht aan hen besteden of even naar hun niveau afdalen? Heb ik dan genoeg kracht om mezelf weer naar het hogere niveau te brengen?

Antwoord: Je hebt een paar vrienden nodig om de anderen van een lager naar een hoger niveau te brengen. Eén mens heeft nooit genoeg kracht om weer hoger te komen. Dat kan alleen samen met anderen.

Vraag: Hebben alleen mensen met een punt in het hart vrije keuze of ook priesters, politici en wetenschappers?

Antwoord: Er wordt vrije keuze gegeven aan eenvoudige mensen, gewone burgers. Van mensen die een hoge sociale positie bekleden – zoals wetenschappers en politici, van wie het lot van andere mensen afhankelijk is – wordt de vrije wil afgenomen. Degenen die we wereldleiders noemen, zijn niet meer dan marionetten, zij hebben geen enkele vrije keuze.

From the Kabbalah Lesson in Russian 11/15/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: