Jullie Hebben Allemaal Tijd Genoeg

laitman_599_02Vraag: Hoe kan een mens zich zodanig ontwikkelen dat hij zich in de Wijsheid van Kabbalah kan verdiepen, deze Wijsheid kan begrijpen, accepteren en in een korte levensperiode naar het niveau van eenheid kan stijgen?

Antwoord: Er komen mensen van verschillende leeftijden om bij ons te studeren. Het leven is niet zo kort als het lijkt, het wordt nauwkeurig opgebouwd volgens wetten die het een mens mogelijk maken om tijdens zijn leven precies genoeg vervulling te ontvangen. Als je je gaat verdiepen in de Wijsheid van Kabbalah heb je het gevoel dat de tijd vliegt en dat je tijd tekort komt.

Maar in feite, wordt de tijd gecomprimeerd en plotseling krijg je het gevoel dat je alles kunt overzien. Zo wordt het van bovenaf door de Hoge Leiding bestuurd.

Je leeft niet in een onbekende wereld met onbekende regels. Vanaf het moment dat je gaat werken in de richting van het Doel van de Schepping, word je meteen opgenomen in het systeem en sta je onder de invloed van totaal andere Krachten. Iemand kan op 70 jarige leeftijd beginnen met de studie van de Wijsheid van Kabbalah en nog steeds alles aankunnen. Er is geen limiet.

We hoeven ons daar niet in te verdiepen. Dat is niet aan ons, maar aan het Leidinggevende Systeem, dat ons nu onthuld dat we moeten zorgen voor de mensheid als één integraal geheel, het is een proces waaraan we zeer actief kunnen deelnemen en dat zonder ons niet zal kunnen plaatsvinden.

From the Talk at the Moscow Jewish Cultural Center, 11/24/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed