ISIS’ Schatkist Bombarderen

laitman_228Opmerking: Functionarissen van het Amerikaanse leger hebben aan de CNN laten weten dat de Verenigde Staten in Mosul een gebouw hebben gebombardeerd dat IS gebruikte voor de opslag van miljoenen dollars. De operatie wordt door de VS beschouwd als een keerpunt in de strijd tegen het terrorisme.

Antwoord: Natuurlijk gaat het allemaal om geld. Er zijn boeken vol geschreven over de wijze waarop oorlogseconomie werkt: er wordt ingegaan op de kosten van een oorlog, de mogelijkheid om een oorlog te beginnen, etc.

Het zal voor IS dus niet eenvoudig worden om van deze klap te herstellen. Ze zullen nieuwe banden en netwerken moeten aangaan, het gaat tenslotte om miljoenen dollars!

Het is goed mogelijk dat dit een keerpunt is in de oorlog, maar hierdoor kan er ook nieuwe onrust ontstaan tussen de sjiieten en de soennieten, Iran tegenover Saoedi-Arabië, en alle anderen. Dus het zal niet rustig blijven.

Vraag: Denkt u dat IS op deze wijze verslagen kan worden?

Antwoord: In principe kun je nooit winnen. De geschiedenis wijst dat uit, te beginnen met het Romeinse rijk. De Romeinen streden met het vuur en het zwaard en de Grieken met hun filosofie. Niets van dit alles is te verslaan.

Het enige wat we kunnen doen is ons verenigen, anders word je als winnaar toch wel een keer overwonnen door de verliezer, zoals de geschiedenis het aantoont. Het probleem hier is simpel: als ze weer over het geld beschikken dat ze nodig hebben, zullen ze de strijd hervatten en Europa weer gaan bevechten. Natuurlijk zal het veel gaan kosten, maar er staan stevige mensen achter IS, mensen met geld en een ideologie.

Ik denk niet dat zulke acties ergens een eind aan gaan maken. Als er geen acht wordt geslagen op de spirituele wortel van dit probleem zal het zich blijven herhalen, zo niet in de huidige verschijningsvorm, dan in een andere. De spirituele wortel van IS is eenheid ten behoeve van verovering en vernietiging. Hier zou tegenover moeten staan: eenheid ten behoeve van spirituele groei, want op geen enkele andere manier zullen wij ons via ons egoïsme kunnen ontwikkelen in deze wereld.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 1/12/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: