Het Is Onmogelijk Om Israël Te Vervloeken

laitman_561Torah, Bamidbar (Numeri) 22:16 – 22:18: Ze kwamen bij Bileam en zeiden hem: “Zo spreekt Balak, zoon van Zippor: ‘Laat u toch niet weerhouden naar mij toe te komen. Ik zal u buitengewone eerbewijzen geven en alles wat u maar tegen mij zult zeggen zal ik doen, maar kom alstublieft, verwens dit volk voor mij.” En Bileam antwoordde en zei tegen de dienaren van Balak: “Al zou Balak mij zijn huis vol zilver en goud geven, zou ik het bevel van de Eeuwige, mijn God niet kunnen overtreden, door een kleinigheid, laat staan iets groots te doen.”

 
Het ego werd geboren om het te corrigeren en niet om het te gebruiken. Daarom is de enige staat waardoor het gezegend wordt de staat waarin het zich onderwerpt in intentie voor de Schepper, voor geven en liefde. Het is verboden om het ego op zich te gebruiken. In Kabbalah betekent “verboden” “onmogelijk”.

We zien hier duidelijk dat Bileam begrijpt dat hij het ego niet kan gebruiken omdat het ego waaruit zijn natuur bestaat en dat hem beheerst, hem enkel en alleen is gegeven om Israël te dienen, dat wil zeggen: om zijn intentie te dienen tot geven en liefde voor de Schepper.

Het heeft daarom geen zin om te proberen om iets anders doen met het ego, want dat brengt de mensheid slechts enorm veel pijn zoals ze dat al eerder heeft ondervonden: oorlog, afbraak en leed waarvan de geschiedenis heeft uigewezen dat het zinloze processen zijn. Bileam kan Israël daarom niet vervloeken aangezien het ego is geboren om juist daarboven een hogere staat te creëren.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 8/12/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed