Het Leven Van De Ziel

laitman_603Vraag: Wat gebeurt er als een Kabbalist een ziel verkrijgt en hij zijn verlangens begint te corrigeren, maar zijn fysieke lichaam op een bepaald punt sterft?

Antwoord: Alles gebeurt met een bedoeling: alles gebeurt volgens het systeem waarin niets toevallig is; alles wat er op een bepaald ogenblik gebeurt, gebeurt volgens het alomvattende, vooraf bepaalde Plan dat alle zielen omvat, alle lichamen, alle tijd, het gehele systeem van correctie waardoor het overlijden van het lichaam van een bepaald mens wordt bepaald.

Vraag: Zet hij zijn correctie voort vanaf het punt waarop deze is gestopt of moet hij met alles helemaal opnieuw beginnen?

Antwoord: Zijn correctie is al opgenomen in het alomvattende systeem en daarom zet hij zijn correctie voort, maar niet vanaf het punt waarop hij is gestopt; hij begint niet met alles helemaal opnieuw, maar vanaf een volgend niveau dat zeker hoger is dan het vorige niveau. Het systeem zet de beweging voort en hij is erin opgenomen.

Vraag: Maar heeft de ziel nog steeds een fysiek lichaam nodig of is het mogelijk om correctie te bereiken zonder de fysieke wereld?

Antwoord: Er zijn gevallen waarin de ziel met een bedoeling in een lichaam wordt gekleed omwille van de ziel zelf, maar vooral omwille van anderen. Deze mensen komen niet naar onze wereld omdat ze het zelf nodig hebben, maar omdat anderen hen nodig hebben. Over het geheel genomen gebeurt het stijgen van een ziel naar een hoger niveau niet in het fysieke lichaam maar in de volgende Wereld.

From the Kabbalah lesson in Russian 11/01/15

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed