Engelen Zijn Krachten

laitman_741_02De Torah, Bamidbar (Numeri) 22:22: God werd boos omdat hij toch meeging en een engel plaatste zich op de weg om hem tegen te werken, terwijl hij daar op zijn ezelin reed met zijn twee bedienden naast zich. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

Er bestaat maar één wet in de natuur die betrekking heeft op alle niveaus van het bestaan ​​en dat is de wet van liefde en geven. De Torah noemt de individuele krachten van deze wet ‘engelen’.

De zwaartekracht, bijvoorbeeld, kan worden omschreven als een engel die zich in de aarde bevindt en alles wat zich in de lucht en aan de oppervlakte van de aarde bevindt, opvangt en naar de grond toetrekt.

Een mens voelt engelen als positieve of negatieve krachten omdat een mens een bepaald fenomeen met zijn zintuigen alleen kan afmeten en aanvoelen als hij het kan vergelijken met een fenomeen dat eraan tegengesteld is, zoals licht en duisternis, koude en hitte, bitter en zoet, kracht en zwakte, enzovoort. Zo verschijnt elk fenomeen in de natuur, want alles moet met elkaar in evenwicht zijn.

Aanvankelijk bestaat ook de mens als tegengesteld aan de Schepper. Hoewel de Schepper voor ons verborgen is, wegen we alles af in relatie tot Hem. Dit is onze natuur, en daarom voelen we juist door deze tegengesteldheid dat we bestaan.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 8/12/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed