De Wereld Heeft Heroïne Nodig

laitman_293Opmerking: De drugsbaron Joaquin Guzman, die bekend staat als ‘El Chapo’ (de Korte) en de lijst van de gevaarlijkste topcriminelen aanvoert, is in Mexico gearresteerd. Het interview dat hij aan acteur en regisseur Sean Penn gaf, leidde waarschijnlijk tot zijn arrestatie.

De man was “verzot”, zoals men zegt, op zijn ideaal. Hij wilde de mogelijkheid voor het maken van een autobiografische film bespreken, en hij vertelde met trots in het interview dat hij een vloot schepen, onderzeeërs, vliegtuigen, vrachtwagens en boten heeft. Hij gaf toe dat hij waarschijnlijk bezig was met een bedrijf dat niet één van de schoonste is, maar dat er in de streek waar hij geboren is geen andere handel bestaat. Hij voorziet de wereld van meer heroïne, cocaïne en marihuana dan wie dan ook.

Antwoord: Ik denk dat de wereld van vandaag heroïne nodig heeft en ook deze “kleine jongens” die ervoor zorgen. De drugsbaron voelt dat hij een ideoloog is die mensen redt, heelt en tot op zekere hoogte kalmeert. Het gaat hem niet om geld of controle, maar om het idee dat de wereld drugs nodig heeft.

In feite heeft de wereld ook drugs nodig, op de manier waarop we tegenwoordig leven, beschermt iemand die drugs gebruikt zichzelf eigenlijk voor een krankzinnige wereld. Daarom kunnen we mensen die drugs verkopen en gebruiken niet beschuldigen. Het maakt niet uit wat we zeggen, zowel de staat als het publiek gaan het geleidelijk aan accepteren. De mensheid heeft een stadium van hulpeloosheid bereikt en de enige optie is ofwel het bewustzijn dat men in deze wereld leeft verliezen, of genezen.

Als we willen genezen, moeten we de wereld veranderen, want in haar huidige staat kan zij niet blijven bestaan. We zijn getuige van een geleidelijke achteruitgang doordat gezinnen uiteenvallen, kinderen wegtrekken van hun ouders, mensen ten aanzien van alles verzet en terughoudendheid tonen, totaal onverschillig zijn. Gebieden als kunst, wetenschap en televisie, die werden gebruikt om de mensheid te vervullen – waardoor de mens verschilt van dieren – kunnen ons niet meer vervullen. Tegenwoordig is het enige verschil tussen mens en dier de mobiele telefoon, de belichaming van dezelfde leegte die we op de computer en het televisiescherm zien.

Eeuwenlang was er religie, filosofie en kunst, waar de mensheid door vervuld werd en dit alles diende als een soort sociaal platform dat ons hielp in onze ontwikkeling. Er was een verlangen om de mensheid te ontwikkelen, om kinderen op te voeden en een gezin te hebben. Mensen voelden zich veilig en verwachtten een prachtige toekomst. Tegenwoordig hebben we echter geen verwachtingen meer.

Nu laten mensen als ‘Shorty’ ons de futiliteit van ons leven zien en dus willen we van deze mensen af en zetten we ze gevangen, terwijl in feite Mexico zelf marihuana begint uit te delen om controle te kunnen uitoefenen.

We hebben een situatie bereikt waarin de mensheid moet kiezen tussen zichzelf in slaap sussen of de wereld veranderen.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 1/11/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: