Chirurgische Ingreep, Uitgevoerd Door Een Robot

laitman_565_02Vraag: In het Belinson ziekenhuis in Petach Tikva is er een operatie uitgevoerd waarbij er bij iemand een ​​tumor bij het hart verwijderd is. Het verbazingwekkende is dat een robot de operatie heeft uitgevoerd. Toen de patiënt na de operatie wakker werd, stond hij op en ging hij zelfs lopen. De volgende dag werd hij uit het ziekenhuis ontslagen, hij had zelfs geen pijnstillers nodig. Deze procedure lijkt een nieuw tijdperk in te luiden, maar zou de patiënt ermee ingestemd hebben om de robot vertrouwen?

Antwoord: Hoe paradoxaal het ook moge klinken, deze vorm van chirurgie is veel veiliger. Ik vloog eens mee in een privévliegtuig en de piloot vertelde me dat hij, als het mistig is of wanneer er een landingsprobleem bestaat, op de automatische piloot overschakelt zodat het vliegtuig zonder de hulp van de piloot kan opstijgen of landen. Het blijkt dat de technologie die alles voor ons kan doen al tot onze beschikking staat.

Vraag: Zal ​​het gebruik van deze technologie verschillende beroepen overbodig maken?

Antwoord: Natuurlijk, dat is ook beter voor beroepen die verband houden met het menselijk lichaam, zoals chirurgen, tandtechnici enzovoort, want mensen maken veel fouten en daarbij komt er veel corruptie en omkoping voor op dit gebied, terwijl een robot geen geld nodig heeft. Daarom zijn er veel gebieden waarin robots de mens kunnen vervangen.

Vraag: Wat zullen mensen gaan doen als ze door robots worden vervangen?

Antwoord: Iemand zal werkloos worden en liggen na te denken over het goede leven, maar daarover heeft hij geen zekerheid. Totdat hij het goede leven heeft ontdekt, zal hij een slecht gevoel hebben, met of zonder robots, want robots zullen mensen niet gelukkig maken. Het probleem is dat we in een verlangen evolueren en dat drijft ons naar de vraag: wat is de zin van het leven, het zou veel beter zijn als we ons los konden maken van dit verlangen, nergens over zouden hoeven nadenken en niets zouden hoeven overwegen.

Er komen steeds meer vragen over de zin van het leven naar boven als onze verlangens groeien, dan verliest een mens belangstelling voor de vraag of hij gezond, sterk, voldaan of tevreden is, evenals voor vragen over de manier waarop hij van een vakantie op een bepaald eiland zou kunnen genieten of van een show in een nachtclub. Alles wordt betekenisloos, onaangenaam en zelfs weerzinwekkend en we kunnen er niets aan doen.

Het probleem ontstaat wanneer een mens een nieuw soort verlangen voelt, naar iets dat boven zijn lichamelijke leven bestaat. Dus zelfs als wij ons lichaam van een maximum aan comfort voorzien, zal dat geen betekenis hebben.

Zelfs als we een infrastructuur creëren die ons van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat – zoals in Disneyland – bezighoudt en we ons als kleine kinderen zouden uitleven, zouden we ons niet van de werkelijkheid kunnen losmaken, omdat de Hoge Leiding de weg heeft geplaveid waarlangs we ons moeten ontwikkelen en waarop we de betekenis van het leven zullen onthullen.

Daarom zullen wij deze gedachten geen halt kunnen toeroepen of kunnen uitbannen. Het lijkt erop dat we ergens naar op zoek zijn, maar in feite zijn we voortdurend op zoek naar antwoorden op de vragen over de zin van het leven. We moeten al deze ervaringen meemaken en ontdekken dat ze ons geen voldoening geven. Het allerbelangrijkste moet nog komen: dat het juiste antwoord op de vraag naar de zin van het leven aan ons wordt gegeven.

Daarom zullen robots ons niet helpen en is het beter om er geen gebruik van te maken. We moeten ons echter afvragen waarom we een hart nodig hebben als we altijd het gevoel hebben dat het ons beklemt met vreselijke pijn en leegte.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 1/5/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed