Waar Kom Ik Na De Dood?

Laitman_712_03Vraag: Is er volgens Kabbalah een hemel of een hel na de dood? En als dat zo is, heb je dan enige keuze na je fysieke, lichamelijke dood?

Antwoord: De hel is een staat waarin een mens die spiritueel een zeker niveau heeft bereikt, terugvalt in egoïsme. Dit noemen we hel. Een mens brandt van schaamte vanwege zijn egoïsme. Dit is het vuur van de hel en de straf.

Wanneer je echter naar de eigenschap van liefde en geven stijgt, voel je dat je je op een hoger niveau bevindt dan deze wereld. Je ervaart de staat van eeuwigheid, perfectie en oneindigheid. Deze staat noemen we het paradijs, de hemel.

We voelen deze twee staten – hemel of hel – tijdens onze spirituele stijgingen en wanneer we terug vallen in deze wereld. Alleen Kabbalisten zijn in staat om beide staten te voelen. Ze zijn helemaal niet verbonden met het fysieke leven of de dood.

Onze lichamen zijn dierlijk, ze worden ons alleen gegeven om als basis van ons fysieke bestaan te dienen. Vanuit dit kader is onze spirituele vooruitgang mogelijk.

De wijsheid van Kabbalah spreekt alleen over onze spirituele ontwikkeling. Als we tijdens ons leven spiritueel niet groeien, sterven we als elk ander dier en dat is dan alles.

Er is geen doel dat we na onze lichamelijke dood zouden willen bereiken. Na de dood verandert er niets. Het is echter wel mogelijk om de Hogere Wereld tijdens ons leven te bereiken.

Het doel van Kabbalah is om tijdens ons leven de ervaring van de hemel te bereiken. Dan is ons animale bestaan ​​geen belemmering. Met andere woorden: het lichaam kan sterven, maar we bevinden ons al in de Hogere Wereld. Dit is nu precies wat we moeten doen: onze ziel ontwikkelen.

Aan een ieder van ons is in dit fysieke gebied een levend lichaam gegeven. Tegelijkertijd hebben we een punt, het embryo van de ziel. Als we dit embryo ontwikkelen, gaan we het spirituele leven er doorheen voelen. Dan maakt de dood van ons lichaam niets uit! We gaan het volgende niveau van het universum in de daarbij behorende dimensie voelen.

Wanneer we echter het punt in het hart niet ontwikkelen, zal er na onze fysieke dood niets gebeuren. Het punt in het hart, het embryo van de ziel, zal weer geboren worden in een nieuw animaal lichaam, zo wordt ons dan weer een kans gegeven om ons te ontwikkelen met de hulp van Kabbalah.

From the Kabbalah Lesson in Russian 9/27/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed