Oneindig Genot In Plaats Van Black Friday

laitman_276_01Vraag: Ik wachtte al zo lang op Black Friday om voor mezelf een fiets te kopen en toen ik hem eindelijk gekocht had, verdween heel mijn verlangen ernaar. Waarom gebeurt zoiets?

Antwoord: Zo gaat het altijd als je je tot iets aangetrokken voelt wat je niet hebt, je verlangt ernaar en je wilt ervan gaan genieten. Je stelt je dan voor dat je genot even groot is als het gemis dat je voelt en daarbij komt nog het onvervulde verlangen, daardoor voel je een dubbel verlangen.

Als je krijgt waarnaar je op zoek bent, komt het genot bij je binnen, het vervult het verlangen en dan heb je er geen behoefte meer aan, daardoor is het verlangen in de loop van de dag of in een paar uur helemaal verdwenen. Je kunt het vergelijken met een bijzonder lekker gerecht waarvan je gaat eten en je wilt er werkelijk van genieten, maar dan verdwijnt het genieten helemaal.

Het probleem in onze wereld is dat wij – als we in ons verlangen genot gaan ontvangen en het verlangen vervuld is, zoals voedsel onze maag vult – plotseling ontdekken dat er een einde komt aan het genot. Zo komt er in onze wereld een einde aan alles, zelfs aan het leven.

Dan kunnen we de volgende vraag stellen: Is het mogelijk om eindeloos genot te ontvangen dat constant toeneemt in plaats van dat het afneemt? Is het mogelijk om zo te handelen dat ik, als ik meer ontvang, meer ga genieten en dat hier geen einde aan komt? Dan zou ons leven onbegrensd worden, oneindig en eeuwig. In wezen is dit het geheim van eeuwig leven. Het is alleen afhankelijk van de wijze waarop wij ons verlangen gebruiken.

De enige vraag is hoe we ervoor kunnen zorgen dat mijn verlangen groter wordt als ik meer ontvang en dat dit nooit ophoudt. Is dit mogelijk?

De wijsheid van Kabbalah wordt ‘Kabbalah’ (Ontvangen) genoemd omdat dit een wijsheid is die gaat over de manier van ontvangen, over de manier waarop ik ontvang, hoe ik mezelf op een onbegrensde en oneindige manier kan vervullen.

Als wij ons met elkaar verbinden – als het genot door mij heen gaat en ik het aan jou doorgeef, en jij weer aan een ander, en hij ook weer aan een ander, enz. en deze flow onophoudelijk blijft stromen – houdt het genot nooit op en raakt niemand totaal vervuld.

In tegendeel, het genot dat door iedereen heen stroomt, wordt constant vernieuwd en een ieder van ons begint het genot te voelen dat van alle anderen naar hem terug stroomt, zo krijgt hij het genot van iedereen. Hieruit volgt dat we een oneindige toename van genot ontvangen, oneindig in tijd, dit wordt het bereiken van de komende wereld genoemd, een eeuwig en volmaakt leven.

Dit gebeurt als wij weten hoe we op de juiste manier met het genot dat wij ontvangen moeten omgaan. Deze wijsheid wordt Kabbalah genoemd.

Vraag: Wie gaat er beginnen met geven? Doe ik dat of moet ik wachten totdat de anderen aan mij geven en dat ik het daarna doe?

Antwoord: Nee, je komt naar een kleine groep, waar anderen samen met jou leren hoe je je zo met elkaar kunt verbinden dat het genot van de één naar de ander gaat en wij tussen ons een circulaire stroom energie creëren die het gevoel geeft dat je in een vliegende schotel zit, boven onze materie, boven alles wat tijdelijk is, beperkt in beweging, ruimte en vreugde. Dan ga je naar een andere dimensie, weg van alle beperkingen van deze wereld.

Kom en probeer het!

From the Israeli Radio Program 103FM 11/29/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: