Na De Tragedie In Parijs, Deel 3 – Waarom Staat De Wereld Zo Machteloos Tegenover Terroristen?

laitman_547_05Vraag: Waarom blijkt de wereld zo kwetsbaar te zijn ten aanzien van terroristen? De sterkste landen die in het bezit zijn van de meest krachtige wapens, kunnen niet omgaan met een handvol terroristen en staan toe dat zij ​​al zo lang bestaan.

Rusland heeft hun posities gebombardeerd en de landen van de coalitie hebben luchtaanvallen uitgevoerd, het resultaat is echter dat de situatie verslechtert. Wat er gebeurt is absurd!

Antwoord: De wereld is niet bereid om zich tegen terroristen te verenigen. In feite begrijpen mensen niet dat ze met een kwaad worden geconfronteerd dat ze over de hele wereld moeten uitroeien. Iedereen is het ermee eens dat het noodzakelijk is om ze te bestrijden en hun posities te vernietigen in de plaatsen waar zij zich bevinden, zodat ze zich niet wereldwijd zullen verspreiden.

Maar in principe komt niemand tegen hen in opstand. Als ze binnen de grenzen van Syrië en in Irak zouden wonen en niet naar buiten zouden sluipen, zouden ze met rust gelaten worden. Mensen voelen niet dat ISIS de oorzaak is van het lijden in de wereld. Het ligt anders met betrekking tot Israël, daarover bestaat een algemene overeenstemming: de Joden hebben de schuld van alle problemen.

Antisemitisme is een verschijnsel dat inherent is aan de menselijke natuur. Daarom worden er geen coalities gevormd en geen bijzondere beslissingen genomen als er oppositie tegen Israël is, op die manier is iedereen het met elkaar eens.

We zien dat men onmiddellijk gaat onderzoeken hoe Israël erbij betrokken is als er iets in de wereld gebeurt. Men begint Israël al te noemen in verband met de tragedie in Parijs, hoe paradoxaal dit ook lijkt.

Het is echter geen paradox. Deze haat is inherent aan de menselijke natuur en de aard van de wereld, want in feite is deze haat afhankelijk van de algemene toestand van het volk van Israël.

Dit is een natuurlijke haat en mensen zijn niet schuldig aan het feit dat ze dat gevoel hebben, het is instinctief. We moeten dit fenomeen beschouwen als werkelijk en rationeel en het dan gaan corrigeren. Dan kunnen we deze algemene haat naar ons toe transformeren in liefde.

From the Israeli Radio Program 103FM 11/15/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed