Het Geheim Onthullen

laitman_260Vraag: Kunt u op z’n minst één voorbeeld geven van de manier waarop we in onze wereld met de Schepper verbonden kunnen zijn?

Antwoord: Een mens moet dit via zichzelf, in zichzelf voelen. Daarom wordt de wijsheid van Kabbalah een geheime wijsheid genoemd, het is onmogelijk om deze wijsheid op een abstracte, theoretische manier in woorden weer te geven. Je kunt een mens alleen leren om het in zichzelf te onthullen, dan zal hij in staat zijn om te begrijpen wat deze wijsheid is.

Er bestaan geen geheimen in de wijsheid van Kabbalah. Het geheim bestaat alleen in het feit dat het voor de zintuigen die we nu hebben verborgen is en door een ieder onthuld wordt, dit is afhankelijk van ieders niveau van correctie. Het is heel eenvoudig! In onze wereld bijvoorbeeld geven we aan een klein kind geen scherpe voorwerpen, geen dingen die gevaarlijk voor hem kunnen zijn. We letten er goed op dat hij niet gewond kan raken of dat er niets op hem kan vallen.

De wijsheid van Kabbalah gaat over voorwerpen en krachten die nog veel scherper en gevaarlijker zijn. Daarom is er met een bedoeling een ‘black-out’ gecreëerd zodat we niet in staat zijn om ermee in aanraking te komen. Stel je eens voor dat je in een donkere wolk leeft en alleen als je precies weet hoe je ermee om moet gaan, zal deze wolk langzamerhand gaan oplossen, nu eens op deze plek, dan weer op een andere plek, etc. maar alleen volgens de afstand en de richting waar jij mee om kunt gaan, zonder dat je jezelf en anderen schade toebrengt.

From the Kabbalah Lesson in Russian 10/11/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed