Boven De Tijd Leven

Laitman_715Vraag: Wanneer is ons gedrag correct langs het pad van correctie en hoe komt de correctie in de fysieke wereld tot uitdrukking?

Antwoord: De zoektocht komt neer op het feit dat een mens op zoek is naar een manier om eeuwig leven te ontdekken: ofwel door de wereld te veranderen of door zichzelf te veranderen.

Volgens Kabbalah voegen deze twee keuzes – die op het eerste gezicht verschillend zijn – zich samen tot één want door de wereld te veranderen, verander je jezelf en door jezelf te veranderen, verander je de wereld. Het is hetzelfde.

Als je jezelf verandert, kom je op een niveau waarop je de wereld gaat waarnemen als eeuwig en heel. Uiteindelijk bereik je een volmaakt eeuwig leven. Dit is voor ons bestemd terwijl we ons nog op het niveau van deze wereld bevinden, dan kan je je rustig en vredig van je fysieke lichaam losmaken dat op het animale niveau leeft.

Vraag: Betekent dit dat een mens voor altijd kan leven?

Antwoord: Ik weet niet wat je met ‘mens’ bedoelt.

Het innerlijke ik van een mens bestaat voor altijd, boven de tijd. In de spirituele wereld bestaat er niet zoiets als ‘voor altijd’ omdat dit ook een manier is om het begrip tijd te bepalen en als je “t=” schrijft betekent het eenvoudigweg oneindigheid. Daarom spreken we over leven boven de tijd.

From the Kabbalah Lesson in Russian 10/25/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: