Antwoorden Op Jullie Vragen, Deel 116

Laitman_049_01Vraag: Al ruim twintig jaar lang interesseer ik me voor verschillende spirituele overtuigingen en methoden. Op een gegeven moment kwam ik uw boeken over de wijsheid van Kabbalah tegen en wat daarin staat paste zo bij wat er in mijn leven gaande was, dat ik de bronnen wilde lezen, ik heb vervolgens voldoende Hebreeuwse woorden geleerd om de relevante literatuur te kunnen lezen.

Ik heb nu in het Hebreeuws Talmud Eser Sefirot gelezen en “The Tree of Life”. Natuurlijk heb ik het meeste wat erin staat niet begrepen, maar ik heb bepaalde indrukken opgedaan die ik me herinner. Onlangs begonnen mij echter veel dingen op te vallen die sterk lijken op wat ik in Kabbalah boeken heb gelezen. Ik herinner me de Kabbalistische beschrijving over de wereld Atzilut die uit het Directe Licht voortkomt en Atik waar doorheen Licht uit de wereld Ein Sof (Oneindigheid) stroomt naar de wereld Atzilut. Ik zou u willen vragen of dit een Kabbalistische ervaring is zoals deze wordt beschreven als de wereld Atzilut.

Antwoord: Niets van wat je beschrijft lijkt op wat er werkelijk gebeurt als de Hoge Wereld, in de gezamenlijke eigenschap van verbinding en geven, tussen Kabbalisten wordt onthuld. Je hebt de juiste omgeving nodig en een leraar.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: