Waarnaar Verlangt De Schepper?

laitman_627_2Vraag: Ik citeer uit uw boek: “Het studie object in Kabbalah is het enige schepsel, het enige wat naast de Schepper bestaat: het ‘zelf’ van de mens, het ‘ik’, dat wordt door Kabbalah onderzocht. Het ‘zelf’ wordt door deze wetenschap in delen opgesplitst, de structuur en de eigenschappen van elk deel worden uitgelegd en de bedoeling van de schepping ervan.

Kabbalah legt uit hoe ieder deel van het ‘zelf’ van de mens, ‘de ziel’ genaamd, veranderd kan worden zodat het doel van de schepping bereikt wordt, de staat waar zowel de Schepper als de mens naar verlangen” (The Zohar, Page 34).

De vraag is: Wat betekent: “verlangd door de Schepper”? Hoe kan iets wel of niet verlangd worden door de Schepper als de Schepper geen persoonlijkheid is?

Antwoord: Er staat geschreven: het wordt verlangd …. omdat het hart van de schepping het verlangen van de Schepper is om de schepselen vreugde te brengen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed