Waar Kunnen We Het Patent Voor Eeuwig Genot Vinden?

laitman_276_01Vraag: Heeft Kabbalah het patent op het vinden van vreugde?

Antwoord: Van onze wereld genieten we steeds minder, ondanks het feit dat we er heel erg ons best voor doen: via adverteren, tv, allerlei spitsvondigheden, vrijetijdsbesteding en toerisme. Een mens doet van alles om te kunnen genieten en niets helpt. Alles zwakt heel snel af en verdwijnt. Vroeger was men blij met een stukje vlees, kaas en wat groenten. Tegenwoordig ga je een supermarkt in en is er zoveel te koop dat je niet weet wat je moet kiezen en toch zijn mensen hun levensvreugde kwijt.

De wijsheid van Kabbalah is de wijsheid van ontvangen, van geluk en voldoening. Kabbalah onderzoekt de aard van onze wereld, het verlangen om te genieten, en leert aan een mens hoe hij dat op de juiste manier kan doen.

Waarom wordt de wijsheid van Kabbalah als een geheime studie beschouwd die voor mensen verborgen wordt gehouden? Omdat mensen een geschiedenis van vele duizenden jaren moesten meemaken om te ontdekken dat zij geen vreugde kunnen vinden in het framework van onze aarde, terwijl zij op het volgende niveau, de niveaus van de spirituele Natuur, vervuld kunnen worden met eeuwig, verheven geluk.

Dit gevoel van eeuwigheid is het gevoel van eeuwig genot, van oneindige beweging in een onmetelijk grote bedding van liefde, begrip, blijheid en onthulling. Dit noemen we de hogere wereld, de komende wereld, de Hof van Eden. Daarheen leidt de wijsheid van Kabbalah ons en het ligt allemaal voor ons open.

Vraag: Moet een mens speciale oefeningen doen of mediteren om dit te bereiken?

Antwoord: Nee. Je hoeft niet te bidden of te mediteren, het is alleen noodzakelijk dat je een paar keer per week minimaal twee à drie uren studeert. Je kunt het iedere dag doen. De Bnei Baruch Kabbalah Education Centers zijn open.

Naast de studie hebben we ook congressen in verschillende delen van de wereld: van Zuid Amerika tot Noord Amerika, in Europa, Rusland en in andere landen. We nodigen iedereen uit voor deze congressen, ook degenen die net met de studie begonnen zijn.

Het belangrijkste is de studie van de correcte interactie tussen mensen, omdat je zo gaat begrijpen hoe het systeem van verbindingen in de Hogere Wereld is gebouwd. Het is tegengesteld aan ons systeem en het brengt mensen dichter bij elkaar. Juist in de verbinding met elkaar vinden we de toegang tot de Hogere Wereld.

From the Daily Kabbalah Lesson 9/20/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: