Geen Kennis – Geen Geloof

laitman_549_02Vraag: Het lukt mij niet om boven de rede te gaan. Twijfels en zorgen ‘doorboren’ mijn hersenen … Uiteindelijk vind ik wel antwoorden op mijn vragen, maar of ze kloppen…?

Mijn vraag is: In welke gevallen moet ik boven de rede uitgaan? Ik zal u nooit in mijn leven niet vertrouwen, mijn dierbare leraar, en het nooit zomaar oneens zijn met alles wat u zegt, het zou uiterst speculatief zijn. En als ik iets niet begrijp, zoals Talmud Eser Sefirot, vertrouw ik helemaal op uw woorden, want als het gaat om dingen die ik niet begrijp, is dat nu eenmaal zo, zoals u zegt. Is dit geloof boven de rede?

Antwoord: Nee, want als er geen kennis aanwezig is, kan er geen geloof (= liefde en geven) ‘boven de rede’ gebouwd worden.

* In verband met het congres in Moskou verschijnt het volgende blog op dinsdag 24 november.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: