De Oplossing Voor Terreur – Het Concept Van Nationale Eenheid

laitman_259_02Vraag: Het concept van nationale eenheid en de heropleving van het volk ruikt naar fascisme.

Antwoord: Als iemand zorgt voor zichzelf, zijn gezin, zijn partij of zijn volk, is er altijd een mogelijkheid om hem van fascisme of nationalisme te beschuldigen.

Alles hangt echter van de intentie af, welk doel beoogt hij: macht uitoefenen over andere mensen die buiten of in zijn land wonen of wil hij hen juist goed behandelen?

Volgens dit criterium moeten we de intentie onderzoeken en er niet zomaar een label op plakken. Als ik een oproep doe voor eenheid in onze gelederen en eenheid van mensen, is het allereerst noodzakelijk om het doel van deze eenheid te onderzoeken. Is het doel voor het welzijn van de wereld bedoeld of wil men schade toebrengen? Als we dat niet onderzoeken, gaan we van ongegronde beschuldigingen uit.

Niet elke vorm van eenheid is fascisme. Kunnen we aan de Kibbutz beweging fascisme toeschrijven? Alles hangt van de vraag af waarvoor we ons met elkaar verbinden. Ik heb niet de bedoeling om iemand schade toe te brengen door onze eenheid, ook niet bij de Arabische bevolking in Israël.

Ieder volk moet zijn eigenheid beschermen, zijn karakteristieken, inzichten en voorkeuren. We bereiken eenheid boven al deze verschillen uit en daardoor bestaat eenheid uit een rijke diversiteit.

Jullie denken dat eenheid iedereen tot robots maakt met allemaal dezelfde gezichten. Over een dergelijke eenheid gaat het absoluut niet.

Enerzijds zien we dat we in de wereld steeds meer verbonden zijn met elkaar, anderzijds ontwikkelt elk volk zich steeds verder en raakt het geïsoleerd. Hoe kunnen we deze twee neigingen bij elkaar brengen? Een ieder wil vasthouden aan zijn eigen positie, maar al deze individualisten moeten zich met elkaar verbinden, onder één paraplu schuilen.

Zo’n eenheid moeten we bereiken, zonder daarbij de individualiteit van een mens of een volk te beschadigen.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 11/5/15, Lesson on the Topic: “The Answer to Terrorism — Strengthening the Foundations of the Nation”

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: