De Moderne Vrouw En Kabbalah

laitman_622_02Vraag: Ik heb gehoord dat de studie van Kabbalah verboden is voor mannen die jonger zijn dan veertig jaar en dat deze studie helemaal verboden is voor vrouwen. Hoe kan dat?

Antwoord: Baal HaSulam beantwoordt deze vraag heel nauwkeurig in de Introduction to The Study of the Ten Sefirot. Hij zegt dat er geen beperkingen zijn, noch voor mannen, noch voor vrouwen. Er zijn geen beperkingen ten aanzien van leeftijd of geslacht.

Door onze geschiedenis heen zijn er grote vrouwelijke Kabbalisten geweest, zoals Sarah, Leah en Miriam, vergeleken met hen waren de mannen kleine kinderen. Er zijn veel vrouwen geweest die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van hun spirituele opgang.

Er waren vrouwelijke Kabbalisten die zich op het niveau van de profeten bevonden. Een profeet is een spiritueel niveau waarop een mens zich met de Schepper verbindt in een staat van een volkomen onthulling. Er waren vrouwen waar anderen naar toe gingen, ook de wijzen, ouderen en mensen met ervaring, zij kwamen regelmatig om spirituele raad vragen met betrekking tot hun spirituele opgang. Dit betekent dat zij boven de mannen stonden!

Vraag: in deze moderne tijd studeren ook vrouwen Kabbalah en ze streven eveneens naar hoge functies in de wereld van het zakenleven en de regering. Betekent dit dat mannen hun rol niet vervullen en dat daardoor vrouwen zich in deze richting ontwikkelen?

Antwoord: Ja, het geeft aan dat we het einde van de wereld naderen. Ik zeg dit niet in denigrerende zin. Het is een staat waarin mannen hun verlangen om onze wereld te besturen volkomen verliezen terwijl dit verlangen in vrouwen wordt aangewakkerd, dit is een teken dat onze wereld in wezen de ultieme staat heeft bereikt.

From the Kabbalah lesson in Russian 9/27/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed