De Fysieke En De Spirituele Wereld

Laitman_712_03Vraag: Hoe wordt de spirituele wereld door de fysieke wereld beïnvloed?

Antwoord: Dat gebeurt niet. Alles daalt van boven naar beneden neer: de Hogere Wereld beïnvloedt de lagere wereld. Maar onder bepaalde voorwaarden kunnen wij de Hogere Wereld beïnvloeden en van daaruit de fysieke wereld.

Als wij onze egoïstische verlangens corrigeren, hebben wij invloed op de eigenschappen die we ons eigen hebben gemaakt: de eigenschappen van geven en liefde. Door deze eigenschappen af te stemmen op de altruïstische eigenschappen van de gemeenschappelijke ziel, beïnvloeden we de impact die dit op onze wereld heeft.

Vraag: Bestaat er gevaar dat Kabbalisten misbruik maken van hun kennis als zij dichterbij de Schepper zijn gekomen en kunnen samenwerken met het systeem dat de wereld bestuurt?

Antwoord: Dat is onmogelijk, want als je de eigenschappen van geven en liefde verliest, verlies je onmiddellijk je verbinding met de Hogere Wereld en daarmee de invloed die de Hogere Wereld op onze wereld heeft.

From the Kabbalah Lesson 10/11/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed