Het Belangrijkste Is Dat We HEM Niet Vergeten!

Dr. Michael LaitmanVraag: Als ik me voorstel dat de Schepper achter alles wat er met mij gebeurt aanwezig is, ben ik altijd boos op Hem. Hiervoor was ik boos op mensen om me heen en gaf ik hen de schuld van al mijn problemen. Maar als er geen Ander is dan de Schepper … moet ik Hem dan nu haten?

Antwoord: Maak je geen zorgen, dit is normaal. Het maakt niet uit hoe jouw houding naar de Schepper is. Het belangrijkste is dat je onophoudelijk aan Hem denkt. Vergeet Hem niet! Het maakt niet uit hoe je je tot Hem verhoudt, goed of slecht. Het belangrijkste is dat je voortdurend aan Hem denkt.

De Schepper wil dat een mens met Hem verbonden is. Hij wil dat de mens zoekt naar deze verbinding en niet de Schepper. De mens moet in alles één Schepper zien, de Ene die Goed is en Goed doet. Dit zijn de twee parameters, de twee eigenschappen waardoor we de Schepper kunnen voelen.

Om mij heen is alleen de Schepper en de hele wereld is Zijn uiterlijke manifestatie, alsof dit acteurs zijn die zich op het podium bewegen volgens de gedachte van de regisseur.

[154113] From KabTV’s “A New Life”  2/5/2015

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: