Geheimen Van De Heilige Boeken

Laitman_137Vraag: Hoe kunnen wij de geheimen die in de Torah staan begrijpen?

Antwoord: Als we willen begrijpen wat de Torah zegt, moet je de wijsheid van Kabbalah gaan studeren. De wijsheid van Kabbalah leert ons de manier waarop we de heilige boeken kunnen lezen. Ze worden ‘heilig’ genoemd omdat ze geschreven zijn op het niveau van de Hoge Spirituele Wereld.

Om te kunnen begrijpen wat er staat moeten we dus een speciale taal en betekenissen leren zodat we kunnen weten wat woorden als ‘Adam’ (Mens) en ‘Ziel’ betekenen.

Elk woord en elke zin in de Torah blijken dan heel anders te zijn dan we denken. Er staat geschreven dat “De Torah spreekt in de taal van de mens” (Sifre Bamidbar 112), dat wil zeggen in de “taal van de takken.” Er worden woorden uit onze wereld gebruikt, maar ze verwijzen naar de oorsprong van alles wat er gebeurt, namelijk naar krachten die in de Hogere Wereld actief zijn.

De Torah wordt ‘heilig’ genoemd, in onze wereld is er echter niets dat heilig is. Heilig betekent: afgescheiden van onze wereld. Tijdens een huwelijksfeest zegt de bruidegom tegen de bruid: “Hoor, jij bent heilig voor mij,” dit betekent dat jij je onderscheidt van de hele wereld en alleen voor mij van grote betekenis bent. In die zin wordt de Torah ook heilig genoemd omdat de Torah alleen van betekenis is voor de Hogere Wereld.

Dit betekent dat we allereerst de taal moeten leren waarin de Torah is geschreven. Dan zullen we alle verhalen kunnen begrijpen en kunnen we zien dat het geen legenden zijn of geschiedenis is. Het is een speciale gids die ons leidt naar een correcte waarneming van de werkelijkheid. De Torah spreekt niet over gebeurtenissen uit het verre verleden maar over krachten die nu aan ons werken.

From the Israeli Radio Program 103FM, 8/16/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed