De Dragers Van De Ark

laitman_933Midrash Raba, Korach: Korach was een neef van Mozes en Aäron. Hij was gekozen als één van de dragers van de Heilige Ark, Korach was een heel ontwikkelde, geleerde man.

Een drager van de Ark zijn betekent dat je het verlangen naar de Schepper hoog houdt en ervoor zorgt dat dit de grond niet raakt, d.w.z. je ego. De Ark symboliseert de gecorrigeerde ziel waarin de Schepper wordt onthuld.

Tot dat moment wordt alleen het gebied tussen de engelen onthuld, vogels die op engelen lijken op het deksel van de ark. De stem van de Schepper wordt vanuit hun midden gehoord, dit betekent dat de eigenschap van Bina wordt bereikt. Daarom moest een ieder die de ark droeg in het bezit zijn van deze eigenschap.

Vraag: Maar een ieder die de ark draagt steunt op de grond, tilt de ark op en draagt deze dan boven de grond.

Antwoord: Het lijkt alsof de dragers de ark optillen. Het is echter zo dat de ark hen op afstand van de grond brengt omdat de ark de eigenschap van Bina is. De ark maakt hen los van het ego en het lijkt alsof ze boven de grond zweven. Dit betekent dat een mens die werkt met de intentie om aan de Schepper te geven, omhoog rijst.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 5/20/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: