De Beste Genezer

laitman_528_01Vraag: Negen jaar geleden gaf u aan dat we niet over onze staten spreken. We zijn langzamerhand gegroeid en nu mogen we er in onze workshops over spreken.

Antwoord: Ik denk echter dat jullie alleen zullen spreken over dat wat goed is voor de groep en dat jullie niet vrijuit spreken over al jullie staten. Je bent tenslotte verantwoordelijk voor de groep en je moet de groep op een hoger niveau brengen, zelfs als dat tegengesteld is aan wat je op een bepaald moment voelt.

Je kan naar de groep komen en aan je vrienden vragen om bij je te komen zitten: “Guys, ik heb een naar gevoel en ik weet niet hoe dat komt.” De groep kan je vergelijken met een dokter, je kan erdoor geholpen worden om innerlijk dingen helder te krijgen. Jij moet opgenomen worden door de groep, zij moeten samen met jou de diagnose stellen en zo ontdekken waardoor je een naar gevoel hebt. Er hoeven geen geheimen te bestaan. Niemand vraagt van ons om intieme details te delen. We praten over spirituele zaken, alles wat betrekking heeft op het fysieke bestaan laten we terzijde.

Als we ons ontwikkelen, hebben noch fysieke problemen, noch spirituele problemen invloed op onze spirituele vooruitgang. In zo’n situatie spreken we met de vrienden. We moeten duidelijkheid krijgen zodat we op spiritueel niveau met elkaar verbonden kunnen zijn.

Je hoeft aan anderen niet te vertellen wat er diep in je hart leeft. Dat bewaar je alleen voor de Schepper. Maar je kunt wel met elkaar praten over bepaalde twijfels, problemen en ‘descents’ in de groep. De vrienden zullen je steunen, je opvrolijken, je wakker maken en je op een hoger niveau brengen.

Als de vrienden voelen dat je niet in een heel goede staat bent, moeten ze je als een kind in hun armen dragen, je een beetje wiegen, je kalmeren, je wat geven waardoor je rustiger wordt, bij je gaan zitten en met je praten.

Je staten zijn niet van jou. Je moet de staat voelen waarin de groep zich bevindt en je afvragen of je daarin samen bent met de groep. Volg deze richting, streef hiernaar en denk aan niets anders. Probeer voor de groep te zorgen, denk de hele dag aan de groep. Hoe gaat het met ze? Houden ze elkaar vast? Kan ik ze misschien ergens mee helpen? Moet ik ze bellen? Moet ik iets voor ze doen? Probeer eraan te wennen dat je net zo bezorgd bent over de groep als een moeder over haar kinderen.

Zo verwijder je alle negatieve invloeden uit jezelf. Waarom zou de Schepper ze naar je toesturen om het ego te ontdekken als je voor het ego uitloopt en op zoek bent naar een manier om je sterker te verbinden met de vrienden? Het ego wordt alleen wakker in ons als het gaat om meer samenwerking en een sterkere verbinding met de groep en je bent – hoe dan ook – op weg naar zo’n verbinding en samenwerking. Dan zal je nooit een negatieve invloed voelen. Je bent zelf op zoek naar verbinding zoals een oude gebogen man die iets op straat heeft laten vallen.

Probeer om deze staat tussen jullie te ontwikkelen, dan zal je zien hoe plotseling alles vanzelf gaat. Wend je zoveel mogelijk af van alle overige problemen en houd je alleen bezig met deze ene zorg, dan wordt 99% van al je problemen opgelost.

From the World Zohar Week “Integral Education Convention” Day Three 2/4/14, Workshop 5

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed