Waarom Wordt Het Joodse Volk Als Het Uitverkoren Volk Beschouwd?

laitman_936Vraag: Waarom is de harmonie in de wereld afhankelijk van onze eenheid?

Antwoord: Helaas – of misschien gelukkig – is de harmonie in de wereld alleen afhankelijk van het Joodse volk. Alleen wij hebben een vrije wil, daarom beweren antisemieten dat wij verantwoordelijk zijn voor al het lijden van de mensheid omdat we de wereld niet naar een betere staat leiden, ze hebben gelijk. Dit vertelt Het Boek de Zohar ons en de Kabbalistische bronnen doen dat ook.

De oorsprong van dit verschijnsel ligt in het feit dat we bepaalde informatie in onze genen hebben waardoor we de wereld in de juiste harmonieuze onderlinge verbinding samen kunnen brengen. Geen enkele andere natie kan dat doen. Daarom moeten we ons niet bezighouden met de wetenschap, cultuur en literatuur van onze wereld maar met de juiste Kabbalistische sociologie, met de juiste manier van samenbrengen van alle volkeren die harmonie moeten bereiken door hun onderlinge verbinding, in het evenwicht tussen hen en de omringende wereld, de natuur.

Dan zal het nieuwe niveau van onze evolutie aan ons worden onthuld. Alleen het Joodse volk kan dat doen maar als we achterblijven ten aanzien van de vervulling van deze idee zal de wereld steeds meer klagen over ons.

In het verleden waren we één verenigd volk, toen vielen we van dat niveau om ons te kunnen verbinden met alle andere volken en ons onder hen te verspreiden. Maar nu moeten we ons best doen om vanuit de diaspora weer samen te komen.

Degenen die niet naar het land Israël kunnen gaan, moeten ons helpen om één verenigd volk te worden, zodat wij de hele wereld de theorie en de praktijk van verbinding en eenheid kunnen laten zien, hier heeft de mensheid gebrek aan. Dit is de hele betekenis van ons bestaan! Dit is de betekenis van de prachtige evolutie van de hele wereld!

Het is onze historische rol om de wereld te dienen. Dit de enige reden waarom het Joodse volk als het uitverkoren volk wordt beschouwd, er is geen andere reden! We moeten voor de hele wereld leven en niet voor onszelf, ons op de Schepper richten door middel van de hele wereld.

From KabTV’s “Holidays. Rosh Hashana” 8/6/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed