Het Zesde Zintuig, De Ziel

laitman_600_02Vraag: U zegt dat dezelfde ziel in onze wereld reïncarneert en dan een ander lichaam krijgt. Anderzijds zegt u dat een ‘gewoon mens’ geen ziel heeft en door verbinding met anderen een ziel in zichzelf moet bouwen. Hoe kunnen we deze tegenstrijdigheid oplossen?

Antwoord: Niemand van ons is met een kant en klare ziel geboren. De ziel is een kracht die we verwerven doordat we de wijsheid van Kabbalah studeren. Als we deze methode in ons realiseren, groeit er in ons een nieuwe eigenschap van geven en liefde voor de naaste en ontdekken we daarin het Hoge Licht, we voelen de aanwezigheid van de Schepper, de hoge Kracht.

Dit toegevoegde ‘zesde zintuig’, een gevoel van liefde en geven aan de naaste, dat de mens verwerft, noemen we een ziel. Kabbalisten schrijven dat de ziel een Kli (vat) is die bedoeld is om door het Hoge Licht gevuld te worden. Ieder mens moet de oorsprong van zijn ziel bereiken, alleen daarvoor is hij geschapen.

Er staat geschreven dat de ziel “het deel van de Eeuwige is, van Boven” waardoor de mens de Hoge Kracht gaat voelen.

From the Israeli Radio Program 103FM, 9/6/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: