Het Leven Van Een Mens Die In Het Bezit Is Van Het Zesde Zintuig

laitman_277Vraag: In welk opzicht verandert mijn leven als ik het zesde zintuig bereik? Wat voel ik dan?

Antwoord: Het zesde zintuig is de eigenschap van geven die ook in vijf soorten zintuigen is verdeeld. Wij voelen deze wereld via vijf fysieke zintuigen: zien, horen, proeven, ruiken en voelen.

De wijsheid van Kabbalah maakt het ons echter mogelijk om een extra zintuig te ontwikkelen dat ook verdeeld is in zien, horen, proeven, ruiken en voelen.

Het zintuig dat daaraan toegevoegd wordt, maakt het mij mogelijk om de hogere werkelijkheid te voelen, een ruimer gebied dat onze wereld omringt. Dan kan ik voelen hoe ik deelneem aan de Hogere Kracht en de oorzaak begrijp van alles wat er in onze wereld gebeurt.

Ik begrijp waarom de Hogere Kracht zich tot mij en anderen wendt en hoe ik daar op de juiste wijze op moet reageren om zo de negatieve ontwikkeling van gebeurtenissen te voorkomen en er zelfs voor te zorgen dat dingen ten goede veranderen en gecorrigeerd worden.

Door het zesde zintuig te gebruiken, de eigenschap van geven, ontdek ik de oorsprong van verschillende verschijnselen die zich in materie kleden voordat ze deze wereld bereiken.

Vraag: Word ik dan een ander mens? Wat voor invloed heb ik dan op het leven van mijn kinderen en mijn nabije omgeving.

Antwoord: Ik kan het uitleggen met een voorbeeld uit onze wereld. Stel je voor dat je psycholoog bent, maar je bent ook moeder en je hebt een gezin met kinderen. Je begrijpt het gedrag van mensen, alles wat zij overwegen en doen, en ook de oorzaak van de verhoudingen tussen de gezinsleden.

In dat geval reageer je niet als een gewone vrouw op wat er gebeurt, want je kunt veel uitleggen, begrijpen en rechtvaardigen. Dit betekent dat je het leven op een veel dieper niveau voelt.

Dit is nu precies hoe een Kabbalist het leven voelt, maar nog veel dieper. Bovendien kan een Kabbalist ook werkelijk ons leven veranderen, dit in tegenstelling tot een psycholoog die alleen de oorzaak van wat er gebeurt kan uitleggen.

Een Kabbalist ziet de diepste oorzaken van wat er in ons leven boven tijd, beweging en plaats gebeurt, afkomstig voorbij het kader van onze wereld.

From the Israeli Radio Program 103FM 8/16/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: