Heeft De Wereld Geld Nodig?

laitman_600_04Vraag: Hoe kunnen we de wereld helpen, behalve met geld?

Antwoord: De wereld heeft geen behoefte aan geld, in plaats daarvan zijn er mensen nodig die deze wereld begrijpen. Dit heeft niets met geld te maken.

Geld biedt kansen, mogelijkheden, maar als dit niet samen gaat met intelligentie, is geld alleen maar schadelijk voor de wereld. Geld maakt een mens tot slaaf. Degene die niets heeft, voelt zich het meest vrij, hij heeft ook nergens behoefte aan.

Stel je voor dat er nu een miljard dollar voor je ‘uit de lucht zou komen vallen’. Je zou van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat zitten nadenken over wat je ermee zal gaan doen, je zou je vrijheid kwijt zijn. Werkelijk grote mensen – schrijvers, kunstenaars en musici – waren altijd huiverig voor teveel geld, voldoende was voor hen genoeg zodat zij de middelen hadden om hun werk te doen.

From KabTV’s “Conversations with Michael Laitman” 5/13/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed