De Sleutel Voor Elk Probleem

laitman_562_02Midrash Raba, “Behaalotcha”: Bovendien hielp het (de MAN) de rechters ook om ingewikkelde juridische kwesties op te lossen, bijvoorbeeld aan wie een slaaf toe behoorde. De rechter hoefde alleen maar te kijken op welke drempel de MAN van de slaaf de volgende morgen was gevallen. De eigenaar van de slaaf zou degene zijn op wiens drempel de MAN was gevallen.

(Rav Laitman: Onze roep naar Hem wordt MAN genoemd en Zijn Antwoord aan ons wordt MAD genoemd)

De MAN lost elk probleem tussen mensen op. Door MAN te verheffen brengen wij ons gebed naar Boven en vragen wij aan het Hoge Licht om te komen, om ons te vervullen en begrip te geven, inzicht, de mogelijkheid om de juiste beslissingen te nemen in de verbinding tussen ons, om gezondheid en veiligheid. We vragen of dit ons volmaakt en eeuwig mag maken, enz., dit betekent: zonder ook maar één onvolkomenheid, op fysiek, moreel en elk ander gebied.

Het Hoge Licht, MAD genaamd, daalt als antwoord op MAN op ons neer. In de Torah wordt het beschreven als een beweging van onze kant, want als wij achteruit bewegen naar onze oorspronkelijke staat, daalt MAD op ons neer als het witte Licht dat alles corrigeert en ons naar de ene volmaakte staat brengt. Daarom lost MAN elk probleem op en alle conflicten tussen mensen. Alle problemen verdwijnen maar het leven wordt niet smakeloos, monotoon of doelloos als resultaat. Integendeel, we gaan een grote wereld voor ons zien die we moeten verkennen en waarin we steeds tekortkomingen moeten ontdekken, dan vragen wij of wij ze mogen zien als perfect. Als wij voelen dat we langzamerhand volmaakt worden, gaan we ook zien dat de wereld volmaakter is.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 2/25/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed