Wijn Is Het Licht Van De Hoge Wijsheid

laitman_276_01De Torah, Bamidbar 6: 3: Drink geen wijn noch een andere bedwelmende (alcoholische) wijnazijn of aftreksel van druiven, eet geen verse of gedroogde druiven.

Vraag: Waarom worden in de Torah druiven naast alcoholische dranken genoemd?

Antwoord: In die tijd werden druiven nooit als voedsel gebruikt. Men probeerde voedsel voor een dag, een week en zelfs jaren op te slaan

Daarom waren producten als wijn en olijfolie – en andere producten die voor lange tijd opgeslagen kunnen worden – buitengewoon kostbaar en werden druiven alleen gebruikt om er wijn van te maken.

Druiven behoren tot een heel hoog niveau: het niveau van Hochma. Waarom is er een speciale ceremonie voor het proeven van wijn en het uitspreken van zegeningen over de wijn? Omdat volgens Kabbalah wijn het Hoge Licht vertegenwoordigt, het Licht van Wijsheid, het Licht van Hochma, en niet omdat wijn een nuttig product is zoals we tegenwoordig denken.

Wijn doodt de bacteriën die erin leven omdat het Hoge Licht al onze verlangens behandelt, corrigeert en volledig vervult. Het maakt geen verschil hoeveel vuil er op de druiven zit, tijdens het proces van fermentatie zet al het vuil zich om in bezinksel en de wijn blijft schoon.

Het is geen gemakkelijk proces om druiven te plukken en wijn te maken. Kabbalah beschrijft elke nuance van deze procedure: de druivensoort, de verhouding tussen de diameter van elke druif en de buitenomtrek, de maand waarin de druif wordt geoogst en aan welke zijde van de berg de druiven groeien ten opzichte van Jerusalem, etc.

Gewoonlijk plukken Kabbalisten de druiven vóór zonsopgang omdat de enorm grote kracht (Amtakat a-Dinim) die in wijn aanwezig is ‘slaapt’ bij zonsopgang. Alsof druiven op hetzelfde tijdstip slapen en wakker worden.

Er zijn in deze wereld geen dingen of gebeurtenissen die hun oorsprong niet in de Hogere Wereld hebben. Alles wordt door één Kracht bestuurd. Ieder mens op aarde voert zijn/haar werk onbewust en onvrijwillig uit. Zo beweegt deze wereld zich vooruit.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 1/21/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: